Florian Van Acker uit Langemark mikt op Europese titel

Redactie KW

Afgelopen weekend is de Belgische delegatie tafeltennis afgereisd naar het Deense Vejle voor het Europees kampioenschap dat plaatsvindt van 12 tot 17 oktober.

In de zevenkoppige paralympische tafeltennisdelegatie zullen vier Vlaamse Parantee-atleten de Belgische driekleur verdedigen. Het toernooi begint op maandag 12 oktober met de individuele competitie. De finales worden gespeeld op 14 oktober. Daarna volgt de teamcompetitie, die van 15 t.e.m. 17 oktober wordt afgewerkt.

Van Florian Van Acker (Langemark), nummer 3 van de wereld in klasse 11 (verstandelijke handicap), mogen we een sterk staaltje tafeltennis verwachten. De jonge tafeltennisser van de Sint-Niklase Tafeltennisclub (SNITT) heeft een autismespectrumstoornis en een lichte verstandelijke handicap. Vorig jaar pakte de 18-jarige Florian brons op het WK in Peking en hij is gebrand op de Europese titel. Daarvoor zal hij beter moeten doen dan zijn tegenstrevers waaronder de Hongaar Palos (huidig nr. 1) en de Spanjaard Cuesta Martinez (huidig nr. 2).

Eerder dit jaar bewees Florian al dat hij in goede vorm verkeert. Hij boekte successen op de Lignano Masters in Italië (zilver individueel en goud in de teamcompetitie), de Slovenian open (brons individueel en goud in team) en de German Open (dubbel goud in enkel en team). Het grote doel van dit jaar blijft om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio 2016. Dit moet voor Florian zeker een haalbare kaart zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier