Florian Van Acker (tafeltennis): "Dromen van een podiumplaats"

07/09/16 om 20:13 - Bijgewerkt om 20:13

Nu de Olympische Spelen achter de rug zijn, is het van 7 tot 18 september tijd voor de Paralympics. Een van de vier West-Vlaamse atleten die de komende dagen strijden voor een medaille in Rio is... Florian Van Acker

Florian Van Acker (tafeltennis): "Dromen van een podiumplaats"

Foto Bart © VDB

Ambitie in Rio: "Florian komt er tegenover sterke tegenstanders te staan", weet zijn moeder Dora Debedts. "Iedereen is gemotiveerd en resultaten hangen vaak af van verschillende factoren, maar Florian is van plan om zijn best te doen en droomt van een podiumplaats."

(KPL)

Leeftijd: 19 jaar.

Woonplaats: Sint-Juliaan (Langemark).

Burgerlijke stand: alleenstaand.

Studie/beroep: afgestudeerd in de richting houtbewerking, nu op zoek naar een deeltijdse job.

Discipline: tafeltennis, klasse 11.

Club: TTC Gullegem.

Handicap/beperking: lichte mentale beperking en autisme.

Palmares: brons op het WK in 2014 en goud op het EK in 2015, telkens in het invalide circuit. Florian is ook het nummer 1 van de wereld in zijn categorie. In het valide circuit is hij ook de Belgische kampioen bij de -21-jarigen. Florian werd door de provincie West-Vlaanderen ook al twee keer op rij verkozen tot beste Sporter met een handicap.

Wie gaat nog mee? Florian reist op vrijdag 2 september samen met de leden van het paralympisch comité en Parantee richting Rio. Zijn ouders vertrekken enkele dagen later en verblijven dicht bij het atletendorp en de speelhal.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!