Floren Casier: talent bij KTG Houtland

Redactie KW

Floren Casier (12) woont met zijn ouders Lode Casier en Lies Schoetens in de Wijnendale-Stationsstraat in Torhout. En met zijn jongere broer Noah (10), die voetbalt.

“Ik tennis al sinds het tweede leerjaar van de basisschool”, vertelt Floren. “Ik ben in 2012 gestart. Papa had me ingeschreven en ik vond het meteen superleuk. Sindsdien speel ik bij KTG Houtland. Mijn klassement is momenteel C30/5, maar ik hoop dat het volgend jaar zal stijgen.”

“Ik vind tennis de ideale sport, omdat je individueel kunt spelen. Je neemt als enige de beslissingen op het veld. Je kiest zelfstandig wat je doet. In ons gezin ben ik voorlopig de enige die tennist. Mijn mama en mijn broer hebben dat al gedaan, maar zijn er beiden mee gestopt. Ik ben blij met mijn club KTG Houtland, want de trainers zijn er prima, ik heb er veel vrienden, de sfeer is perfect en de velden achter De Warande zijn een mooie plaats om te tennissen. Tijdens de zomer zijn Annelies Fiems en Piet Himpe mijn vaste trainers. In de winter word ik ook begeleid door Valentijn Pattyn.”

“Vorig jaar ben ik in de interclub met Isaak Stael en Maurice Marrécau vice-Vlaams kampioen geworden bij de 13/4. Dit seizoen heb ik ook al een paar tornooien gewonnen. Ik train zo’n 2,5 uur per week en help een uurtje bij het lesgeven aan jongere kinderen. Ik probeer voorts een keer per week vrij te tennissen samen met Isaak. Ik zou wel liever meer tennisles willen volgen, maar mijn ouders zijn daar tegen.”

“Ik ben ook lid van de jeugdbeweging Chiro Wijnendale. Later zou ik graag tennistrainer worden en zelf blijven tennissen. Maar we zien wel hoe het loopt.” (JS)