Flore Stappers moet geblesseerd uit de Deaflympics stappen

25/07/17 om 19:51 - Bijgewerkt om 19:50

De atlete uit Oostkamp blesseerde zich maandag tijdens de halve finale op de 100 meter en moet afhaken.

Flore Stappers moet geblesseerd uit de Deaflympics stappen

Er schoot toen na veertig, vijftig meter achter in haar been iets in de hamstrings. Het is nog niet duidelijk of het om een verrekking of een scheur gaat.

Flore Stappers (22) is uiteraard zwaar ontgoocheld. Ze werd maandag eerste in haar halve finale, maar raakte dus geblesseerd. Voor dinsdag moest ze dan ook forfait geven voor de finale op de 100 meter, die overigens werd gewonnen door de Cubaanse wereldrecordhoudster Girat Rivero Suslaidy in 12'40". De Keniaanse Beryl Wamira werd tweede (12'59") en de Russische Grishina derde (12'66").

Flore was goed aan de Deaflympics, de Olympische Spelen voor doven en slechthorenden, begonnen. Ze liep in de reeksen op de 100 meter met 12'50" de beste tijd en in de halve finale 12'59".

Op Facebook reageert Flore bijzonder emotioneel: "Woorden zijn moeilijk te vinden. Ik had het allemaal in mijn hoofd en ik had zelfs al een foto uitgekozen waar het geluk af te lezen is op mijn gezicht dat ik in de finale ben geraakt, om ons kleine Belgenlandje op kaart te brengen. Helaas bepaald het lot alles anders. Vanmorgen samen met Hans Van Alphen beslist om een streep door mijn deaflympische droom te trekken. Het is over. Vragen spoken nu door mijn hoofd. Ik zal het antwoord nooit weten. Ontroostbaar. Moge de beste winnen."

De atlete van Flac zou later deze week ook aan de 200 meter deelnemen, ook daar zal ze voor moeten passen. De Deaflympics zitten er voor haar op. Volgens haar tante en mentor Marina Demunter, als lid van de Belgische delegatie, heeft Flore nu even tijd nodig om dit te verwerken. "Ze heeft hier de voorbije maanden naar toegeleefd. Ze zou al tevreden zijn met een plaats bij de laatste acht. Die was er. We geven zeker niet op en moeten straks verder werken naar het EK en WK. Ik wil langs deze weg iedereen bedanken voor de steun."

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!