Flore Stappers is vice-wereldkampioen op de 200 meter

Redactie KW

De Oostkampse atlete liep een nieuw Belgisch record op het WK atletiek voor dove en slechthorende atleten in het Bulgaarse Stara Zagora.

Eerder deze week behaalde ze al brons op de 100 meter.

Flore Stappers, lid van de Koninklijke Sportkring Doven Brugge en Flanders Atletiekclub, afdeling Oostkamp, werd vrijdagmorgen in de halve finale als vice- Europese kampioene tweede in haar reeks in een tijd van 25’60”, na de Russische en Europees kampioen Golovina. Voor de finale was diezelfde Golovina de topfavoriete, maar waren er ook vier kandidaten voor de ereplaatsen. Flore deed het uitmuntend en behaalde onverhoopt zilver in 25’28”, een nieuw Belgisch record. Het goud was voor Golovina (24’90”), het brons voor de Keniaanse Wamira (25’58”).

De 21-jarige Oostkampse atlete trok naar het WK om ervaring op te doen en minstens de finale te halen. Ze keert nu naar ons land terug met twee medailles. Het is overigens van 2007 geleden dat ons land nog een dergelijke medaille won. Flore is door haar prestaties op het voorbije EK nu reed zeker van deelname aan de Deaflympics in 2017 in Turkije.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier