Flanders Ladies Trophy is opnieuw voor een Nederlandse

Redactie KW

De 23-jarige Nederlandse Kiki Bertens heeft voor de tweede keer in haar carrière de Flanders Ladies Trophy in Koksijde gewonnen. Ze heeft de finale evenwel niet cadeau gekregen.

In de eindstrijd stond ze tegenover de Française Myrtle Georges. Deze versloeg in haar weg naar de finale onder meer het Belgisch talentje Greet Minnen met twee keer 6-4. Nadat het tweede reekshoofd Richel Hogenkamp forfait moest geven, lag de weg naar de finale voor deze Franse speelster wagenwijd open.

Ze begon ook het best aan de wedstrijd tegen de topfavoriete. In een hoogstaande finale nam ze Bertens meteen bij haar nekvel. Het eerste reekshoofd wist niet waar ze het had en ze moest dan ook de duimen leggen met 3-6.

Vanaf de tweede set veranderde het spelbeeld volledig in het voordeel van de Nederlandse. Georges wist niet meer van welk hout pijlen maken en bakte er niets meer van. Het werd dan ook een logische 6-2 voor Bertens. Deze laatste ging in de beslissende set op haar elan door en rijfde die ook binnen met 6-3. Zo kon Kiki Bertens al voor de tweede keer het tornooi van Koksijde winnen.

(DS)