Finales voor gymnasten van Vaste Vuist Lauwe op EYOF in Hongarije

25/07/17 om 21:32 - Bijgewerkt om 21:30

Zaterdag 22 juli vertrokken alle atleten van Team Belgium richting Gyor (HUN) voor het European Youth Olympic Festival.

Finales voor gymnasten van Vaste Vuist Lauwe op EYOF in Hongarije

Het European Youth Olympic Festival (EYOF) is een tweejaarlijks sportevenement en geeft de junioren een voorsmaakje op de echte Olympische Spelen. Jonge sporters (13 tot en met 18 jaar), afkomstig uit alle hoeken van Europa, strijden er om het goud in verschillende Olympische disciplines, waaronder ook toestelturnen.

Dinsdag kwamen onze jongens in actie tijdens de kwalificaties. Justin Pesesse (FfG), Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) mochten in subdivisie 3 het beste van zichzelf geven. De jongens trainen onder leiding van coach Bram De Schepper en Gilles Gentges (FfG).

De jongens turnen een prima wedstrijd en eindigen in het teamklassement op een mooie 6de plaats! Justin eindigt op een 12e plaats in het allroundklassement, Mattis op plaats 17 en Ward op plaats 20. Naast deze teamuitslag weten Justin en Mattis zicht te kwalificeren voor de allroudfinale op donderdag 27 juli. Hier zien we de beste 24 turners aan het werk (max. 2 per land). De jongens halen eveneens nog 2 toestelfinales binnen. Ward zien we vrijdag in actie aan het paard met bogen en Mattis turnt zaterdag de toestelfinale aan het rek.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!