Finales strandkrachtbal worden beslecht in De Panne

Na de wedstrijd verbroederden de finalisten. We zien v.l.n.r. Lisa De Mey, winnaars Shana Verdonck en Fien Van Parys en Jasmien Vandenbruwaene. © JV
Redactie KW

Op de finale van het strandkrachtbal in de Panne waren ook dit jaar opnieuw spannende wedstrijden te zien. Bij de vrouwen eindigde de finale tussen de clubgenoten Jasmien Vandenbruwaene/Lisa De Mey en Fien Van Parys/Shana Verdonck, allen spelend bij KBC Sint-Michiels, op een gelijkspel. In de verlengingen kon de wedstrijd nog alle kanten op, maar Fien Van Parys en Shana Verdonck konden uiteindelijk de titel binnenhalen.

Ook bij de mannen werd er op hoog niveau gespeeld. De favorietenrol was weggelegd voor het Maalse duo Dylan Sarlet/Kenny Depuydt, die de vorige manches telkens gewonnen hadden. Ze geraakten dan ook gemakkelijk in de finale. In de halve finale verloren de Menense teams Wouter Bentein/Bart Ampe en Thijs/Tom Vermael nipt, zodat het Oost-Vlaamse duo Ewout Augustus/Sam Emmanuel in de finale stond. De underdog had het geluk met wind te kunnen starten en bleef zo aanklampen. Aan de rust stond het nog 9-9, maar met de wind in de rug kon het team uit Baasrode hun eerste titel binnenhalen (16-13).

Bij de miniemen waren de Menense zusjes Felien en Febe Vermael aan het feest, terwijl Kathelijne D’Hoore (Sint-Michiels) en Annelien Vantomme (Jabbeke) bij de scholieren wonnen.

(JV – foto JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier