Favorieten winnen Damse Duivelshond duatlon

Miek Vyncke (tweede van rechts) won de wedstrijd bij de dames. © ACR
Redactie KW

Seppe Odeyn en Miek Vyncke waren net als vorig jaar het sterkst in de crossduatlon op de lange afstand.

De 150 deelnemers konden tijdens de tweede editie van de Duivelshond duatlon kiezen uit 10 km lopen met 60 km mountainbiken en nog eens 10 km lopen. De korte afstand bedroeg 5, 30 en 5 km. Op vraag van bevriende triatlonclubs was er ook een jeugdreeks voor jongeren vanaf twaalf tot en met zestien jaar. Zij deden de helft van de korte afstand.

Op de lange afstand werd Seppe Odeyn net als vorig jaar eerste in 3:27’37. Voor de atleet uit Herent was het zijn laatste lange wedstrijd in voorbereiding van de Hel van Kasterlee. “Ik heb daar al vijf keer gewonnen en ging in principe niet meer deelnemen. Maar omdat het parcours gewijzigd is, of langer en technischer, ga ik er voor een zesde overwinning”, klinkt Odeyn die momenteel veertien dagen aan de kust vertoeft en zich daar met ondermeer een deelname aan de Beachrace in De Panne op de Hel wil voorbereiden.

Het merendeel van het parcours van de Duivelshond duatlon is op onverharde weg. Er werd gelopen in het Veltembos in Sint-Kruis. Het fietsparcours was volledig in het Ryckeveldebos op de grens tussen Damme en Brugge, met een aanloopstrook van aan het Interbad. Seppe Odeyn zag deze wedstrijd als een goede doorgedreven training en kwam eigenlijk nooit in moeilijkheden, vooral in het fietsgedeelte nam hij afstand van zijn naaste achtervolgers en tijdens het tweede loopgedeelte werd zijn voorsprong nog groter. Simon Van Roy (3:33’13”) finishte als tweede voor Ward Vander Meiren (3:33’46”), Steven Hamerlinck (3:45’35”) en Christophe Van de Voorde (3:45’45”).

Miek Vyncke won eveneens net als vorig jaar bij de dames. “Bij aanvang liep ik achter een man. Opeens merkten we dat we de verkeerde richting uitgingen. Zo kwam ik eventjes na Eveline Dreesen. Het was dan vooral doseren en zien welk tempo ik aankon. Vanaf het kasteel van Ryckevelde kon ik mijn voorsprong stelselmatig vergroten. De fikse hagelbui was misschien wat vervelend, maar voor het overige verliep alles zeer vlot.” De huisarts uit Maldegem finishte in 4:20’58” of met bijna een kwartier voorsprong voor Eveline Dreesen.

Op de korte afstand was Hans Van den Buverie het snelst in 1:45’57 voor Tim Vyverman (1:47’56”) en Dieter Staelens (1:48’13”). Bij de dames was dit Inge Roelandt (2:01’40”). Lien Lanssens werd tweede in 2:08’50”, Sjouke Dufoer derde in 2:12’27”.

(ACR/foto ACR)