Fanny Lecluyse sluit moeilijk jaar toch nog in schoonheid af

Redactie KW

Fanny Lecluyse is zesde geworden (2:19.96) op haar tweede finale deze week, de 200 meter schoolslag zondagnacht op het WK kortebaanzwemmen in het Canadese Windsor.

Woensdag werd ze ook al achtste op de 50 meter schoolslag. “Ik ben blij met mijn wereldkampioenschap. Hoewel ik dit jaar een slechte periode doormaakte, heb ik toch in schoonheid kunnen eindigen”, aldus de zwemster uit Spiere-Helkijn. Lecluyse, in 2015 de Europees kampioene op de 200 meter schoolslag kortebaan, werd in 2016 op de Olympische Spelen in Rio bij de reeksen uitgeschakeld. In Windsor was ze de meest opgemerkte Belg met een finaleplaats voor de 50 en de 200 meter schoolslag, en een plaats in de halve finale van de 100 meter wisselslag.

“Ik ben blij aan twee finales te hebben deelgenomen. Ergens ben ik wat teleurgesteld, omdat ik met mijn beste tijd (2:18.49) wereldkampioene op de 200 meter schoolslag was geworden. Maar aangezien ik na de Spelen niet specifiek heb getraind op schoolslag, is het niet slecht”, aldus Fanny.

(Belga)