Fanny Lecluyse : “Niet gedacht dat ik het record nu al zou verbeteren”

© BELGA
Redactie KW

Fanny Lecluyse heeft zaterdag op het BK zwemmen in klein bad (25m) in Gent tot tweemaal toe het Belgische record op de 100 meter schoolslag verbeterd.


© BELGA

“Ik wist dat ik het record kon breken, maar ik had niet verwacht dat het zo vroeg op het seizoen zou gebeuren”, aldus Lecluyse (1:05.90), die het zestien jaar oude record van Brigitte Becue (1:06.87) uit de geschiedenisboeken zwom. Doordat ik al in de reeksen onder de tijd van Becue had gezwommen, lag er in de finale toch minder druk op mijn schouders. Maar ik wist dat ik nog beter kon en dat bleek dus ook in de finale.”

Vertrouwen voor de rest van het seizoen

Ook op de 200 m wisselslag ging Lecluyse met de overwinning aan de haal. “Ik bleef slechts twintig honderdsten boven mijn beste tijd en dat bewijst dat ik de goede vorm te pakken heb. Mijn prestaties van vandaag hebben me alvast het nodige vertrouwen gegeven voor de rest van het seizoen.”

“In Doha zal ik er vanaf de eerste reeks moeten staan en ik wil dan ook dat alle details kloppen”

Lecluyse bereidt zich in Gent voor op het WK kortebaan, dat van 3 tot en met 7 december plaatsvindt in Doha. “Ik werk de laatste tijd vooral aan mijn techniek en dat werpt toch zijn vruchten af. In Doha zal ik er vanaf de eerste reeks moeten staan en ik wil dan ook dat alle details kloppen.”

(BELGA)