Fanny Lecluyse dan toch naar WK kortebaanzwemmen

© BELGA
Redactie KW

Fanny Lecluyse gaat dan toch naar het Wereldkampioenschap klein bad, dat op 6 december van start gaat in het Canadese Windsor.

Na de ontgoocheling over de Olympische Spelen van Rio de Janeiro had ze daar lang vraagtekens bij gezet maar na een bevredigend BK van vorig weekend hakte ze nu de knoop door.

Lecluyse (24) heeft de voorbije periode heel veel op de wisselslag getraind. “Wij wilden uittesten of het mogelijk was om op de wisselslagnummers zoveel progressie te maken dat wij met kans op succes naar het WK in Windsor konden gaan. Na de Spelen had ik even mijn buik vol van de schoolslag. Het plan was om op het Belgisch kampioenschap te evalueren of die progressie er was op de wisselslagnummers en pas dan te beslissen om aan het WK klein bad deel te nemen.”

Lecluyse werd Belgisch kampioene op de 100 en 200 m wisselslag maar vond haar tijden onvoldoende voor het WK. In de reeksen van de schoolslagnummers liet ze wel een aantal sterke chrono’s optekenen. “Het is dus gebleken dat de periode te kort was om toptijden te zwemmen op de wisselslag”, vervolgde de zwemster haar verhaal. “En dus heb ik in samenspraak met trainer Horatiu Droc beslist om toch aan het WK deel te nemen maar dan op de nummers waarvoor ik de limieten al had: de 50, 100 en 200m schoolslag en de 100m wisselslag.”

De Belgisch recordhoudster op de 50, 100 en 200m schoolslag groot en klein bad verandert voorlopig niets aan haar trainingsschema’s waarin heel veel wisselslag zit. “Het maakt de trainingen veel leuker en bovendien wordt mijn schoolslag er ook beter op. In aanloop naar de Spelen trainde ik uitsluitend op de schoolslag en blijkbaar zorgt dat alleen maar voor extreem hoge mentale druk”, besloot Lecluyse, die verder kwijt wilde dat ze heel blij is dat ze naar het WK kan.

(BELGA)