Europese triomf voor rolstoelpoolspeler Kurt Deklerck

Kurt Declerck met zijn oververdiende trofee
Redactie KW

In het Portugese Faro heeft Bruggeling Kurt Deklerck de 262ste titel op zijn palmares gezet. De 50-jarige rolstoelpoolspeler kroonde zich tot Europees kampioen in het 10-ball.

Vorig jaar pakte Kurt al zilver op het EK 10-ball, waardoor hij dit jaar vrijgesteld was in de openingsronde. In zijn eerste partij wachtte meteen meervoudig wereldkampioen Henrik Larsson uit Zweden, een duel dat nipt met 5-4 gewonnen werd. Tegen de Duitser Gattinger stond Kurt vervolgens snel 1-4 achter, maar hij zette de scheve situatie recht en won opnieuw (nipt) met 5-4. In de halve finale wachtte met Dinsmore een absolute topper, met meerdere Europese en wereldtitels achter zijn naam. Ook nu zette de Bruggeling een achterstand om in winst, van 4-5 ging het naar een 6-5-zege.

In de finale was de Engelsman Kimberly de tegenstrever en opnieuw was het spanning troef. Kurt hield de lijn van zijn tornooi aan en keek tegen een 1-4 en 3-5-achterstand aan. Hij hield het hoofd echter koel, knokte zich terug in de partij en trok met 6-5 aan het langste eind. “Ik stond iedere keer achter, het was dus zeker geen tornooi voor hartlijders”, weet Kurt. “Net als vorig jaar in het ziekenhuis ben ik telkens blijven vechten.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier