Europese toppers op Trial van de Kleigroeve in Egem

Het bestuur en de parcoursbouwers. © JG
Redactie KW

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt in de Egemse kleiputten de 27e editie van de Trial van de Kleigroeve plaats. Ook dit jaar moet het een topper op trialvlak worden met vele nationale en internationale rijders.

De Trial van de Kleigroeve, een organisatie van KAMCE Torhout, is na 27 jaar uitgegroeid tot wat je gerust de trialklassieker van Vlaanderen mag noemen. Ook dit jaar hebben de parcoursbouwers de voorbije maanden hun best gedaan om spectaculaire omlopen aan te leggen voor zowel de lagere klassen als voor de topklassen. Ondanks de concurrentie van een andere wedstrijd in Wallonië zijn de organisatoren er ook dit jaar in geslaagd heel wat grote namen naar de Egemse kleiputten langs de Brugsesteenweg te lokken.

Tal van nationale kampioenen, met viervoudig Belgisch kampioen Dany Crosset op kop, tekenen present. Ook meervoudig Nederlands kampioen Alex Van De Broek en kersvers Europees kampioen bij de dames Chantal De Raaff zullen hun kunnen komen demonstreren. Ook zij die nog aan de weg timmeren, worden niet vergeten. Er is een speciaal terrein voorzien voor de jongsten, waar ze met hun terreinfiets of kleine motor de eerste stappen op trialvlak kunnen zetten. Er wordt op de beide dagen om 11 uur begonnen en de toegang is gratis.

(JG – foto JG)