Europese titel Louise Carton noopt jury West-Vlaamse Sportprijzen tot noodingreep

Louise Carton : Europees veldloopkampioene en straks ook de meest beloftevolle jongere van West-Vlaanderen ? © BELGA
Redactie KW

Louise Carton werd zondag 13 december in het Franse Toulon-Hyères Europees kampioene veldlopen bij de beloften. De jury van de West-Vlaamse Sportprijzen – die een kleine week eerder de nominaties had vastgelegd – besloot de Oostendse alsnog te nomineren in de categorie ‘beloftevolle jongere’.

De drie genomineerden in die categorie waren al Cindy Vandenhole (artistieke gymnastiek), Michael Vanthourenhout (veldrijden) en Stien Vanhoutte (skeeleren). Louise Carton, die in 2015 ook de eindoverwinning in de CrossCup op haar naam schreef, was dicht bij een nominatie voor sportvrouw van het jaar, maar moest daar net de duimen leggen voor Tessa Wullaert (voetbal), Delfine Persoon (boksen) en Fanny Lecluyse (zwemmen). De concurrentie was er dan ook niet min.

De Europese titel van Louise Carton zorgde ervoor dat de Oostendse eigenlijk niet mocht ontbreken op het West-Vlaamse Sportgala, dat op woensdag 2 maart in Plopsaland De Panne wordt gehouden. Uitzonderlijk worden er in de categorie ‘beloftevolle jongere’ nu vier kandidaten genomineerd.

(WVS)