Europees beloftenkampioene Louise Carton moet passen voor het Vlaams kampioenschap

© BELGA
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 21-jarige Oostendse heeft last van enkele kwaaltjes en vervangt het Vlaams kampioenschap veldlopen door enkele alternatieve trainingsdagen.

“Al sinds december loop het allemaal wat moeizaam”, aldus Louise Carton, de Europese kampioene veldlopen bij de beloften die komende zomer aan de Olympische Spelen deelneemt op de 5.000 meter. “Ik had een moeilijk herstel na het EK en de CrossCup in Brussel en ik had ook last aan de heup die opnieuw kwam opzetten. De week voor de cross in Hannuit viel alles opnieuw in zijn plooi, maar toen was de griep daar.”

Geen Vlaams kampioenschap in Rotselaar

“Na zes dagen volledige rust en het afleggen van mijn laatste examen, ging de opbouw van de trainingen niet echt vlot”, gaat Louise verder. “Het duurde een week voor ik met een vrij normaal gevoel kon lopen. Tegelijk kreeg ik echter ook last van mijn linkervoet. Door de combinatie van verschillende factoren hebben we dan ook beslist om zondag niet deel te nemen aan het Vlaams kampioenschap in Rotselaar.”

Conditie onderhouden met alternatieve trainingen

“Geen gemakkelijke beslissing, maar het is belangrijk om nu even geen risico’s te nemen en alles volledig te laten herstellen. Op die manier hoop ik om in Dour en Wachtebeke nog iets moois te laten zien. De alternatieve dagen staan er alternatieve trainingen op het programma om de conditie te onderhouden: fietsen, crosstrainen en aquajogging. Het is eens iets anders.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier