Ervaren copiloten maken je wegwijs door de rallynota's

21/06/16 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Om sterk te presteren in de Kenotek Ypres Rally is een goede voorbereiding nodig. De deelnemers krijgen het parcours enkele dagen op voorhand en gaan dan op pad om gedetailleerde nota's te maken. Dat lijkt echter Chinees voor een buitenstaander. Wij proberen je wegwijs te maken in het meest gebruikte notasysteem, zodat 'vijftig links drie rond' je in het vervolg als muziek in de oren klinkt.

François Geerlandt (39) woont in Nieuwkerke en is meubelverkoper bij Euroshop. Hij nam al zestien keer deel in Ieper, maar viel acht keer uit waaronder in zijn debuut. Daarna eindigde hij 53ste, 30ste en 17de. In 2004 mocht hij met Marnix Van Lancker in een Citroën C2 juichen als 23ste algemeen en winnaar van de Citroën Challenge. Verder liet hij nog een 41ste, elfde en 19de plaats noteren. Vorig jaar werd hij met Victorien Heuninck in een Peugeot 208 R2 18de algemeen en winnaar van de Peugeot 208 Rall Cup. Dit jaar zal hij opnieuw de nota's voorlezen voor Victorien in een Peugeot 208 R2.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!