Enkel superlatieven voor BK kwarttriatlon in Izegem

Redactie KW

De weergoden waren de organisatoren van het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon duidelijk goed gezind. De vele duizende toeschouwers waren zoals de traditie het wil de hevigste supporters voor iedere deelnemer. Triatlon leeft in Izegem.

Voor de plaatselijke club EFC-ITC begon het succes al vroeg met een overwinning voor de 13-jarige Rhune Vansteenkiste uit Sint-Eloois-Winkel bij de jeugd C.

Met maar liefst 386 atleten werd er gestreden om de Belgische titel. En het werd een prachtige strijd, zowel bij de dames als bij de heren. Uiteindelijk mocht Simon De Cuyper na een heel sterk loopnummer de Belgische driekleur aandoen bij de heren. Tom Mets werd tweede en Stijn Gooris derde. Hannes Cool, van de plaatselijke club, die in Eupen nog door pech afgeremd werd, werd zeer verdienstelijk tiende, terwijl hij toch de man van de langere afstand is.

Ook bij de dames was het enorm spannend. Na de wissel na het zwemmen en fietsen kwamen nog drie dames in aanmerking voor de titel. Na de eerste ronde lopen had Ine Couckuyt, aangesloten bij het Izegemse EFC-ITC, nog een redelijke achterstand op de latere winnares Sofie Hooghe. Maar een beresterke Ine begon aan een inhaalrace en met nog 1 ronde van 2.5 kilometer te gaan was de achterstand geslonken tot 24 seconden. Toch kon Ine de verdiende nieuwe Belgische kampioene niet meer bedreigen, maar met een schitterende tweede plaats zet deze 22 jarige studente rechten EFC-ITC toch in de bloemen. Sofie Hooghe wordt dus voor één jaar de nieuwe Belgische kampioene op de Olympische afstand. Ine Couckuyt werd schitterend tweede en Sarah Van De Vel vervolledigde het podium.

Izegem was weer even het Mekka van de triatlon sport met in totaal bijna 1.000 deelnemers.

(PV/Foto’s WC)