Ene West-Vlaamse trucker helpt de andere in Dakarrally

Dave Ingels sprong in de bres voor provinciegenoot Steven Rotsaert. © Facebook/Dave Ingels
Redactie KW

Vrachtwagenrijders Dave Ingels (MAN) uit Ingelmunster en Steven Rotsaert (MAN) uit Zedelgem bereikten donderdagavond pas tegen middernacht plaatselijke tijd het bivak na de vijfde Dakaretappe.

“Gelukkig starten we pas laat in de namiddag”, reageerde Dave Ingels. “Anders zou het wel eens krap kunnen worden. De truck van Steven kreeg te kampen met koelingsproblemen. We hebben hem tot in het bivak moeten slepen. Ik hoef niet te vertellen dat dit een helse klus werd, zeker op zo’n grote hoogte. Mijn mecanicien is hoogteziek geworden; dus dat wordt een beetje anticiperen. Want er wacht ons een lange nacht om te sleutelen. De proef op zich was heel gevarieerd. In het begin was het traag en moesten we door droge rivierbeddingen, waar het uitkijken was om niet lek te rijden. Nadien ging het over naar een snel parcours.”

Omdat Ingels en Rotsaert pas heel laat in het bivak raakten, staan ze voorlopig nog niet vermeld in de officiële uitslag. Vrijdag wacht de deelnemers de langste rit van de rally, met een rondje rond het zoutmeer van Uyuni, zandpistes en gravel. Halverwege ligt een bijzonder slechte piste, bezaaid met enorm veel stenen.

(Belga)