Emmanuel Vanluchene zet zwemcarrière (voorlopig) stop

19/09/16 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:57

Na Glenn Surgeloose en Dieter Dekoninck stopt ook Emmanuel Vanluchene (voorlopig) met zwemmen.

Emmanuel Vanluchene zet zwemcarrière (voorlopig) stop

© BELGA

Met uitzondering van Louis Croenen valt zo de hele ploeg weg die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een finaleplaats afdwong op de estafette van de 4x200 meter vrij.

De 23-jarige Oostrozebekenaar benadrukt dat het nog niet zeker is of hij definitief de zwembroek opbergt. "Maar ik wil in de eerste plaats terug helemaal gezond worden", stelt Vanluchene, die onder Wauter Derycke zijn doorbraak maakte, samen met schoolslagspecialist Jonas Coreelman. Sinds 2014 moest hij zijn voorbereidingen op grote kampioenschappen meermaals onderbreken door chronische darmontstekingen.

"Mijn grote droom is altijd geweest om op individuele basis de Olympische Spelen van Rio de Janeiro te halen. Dat is mij gelukt op de 200 m wisselslag. Wellicht is het nu tijd om aan nieuwe dromen te gaan werken alhoewel ik niet uitsluit dat ik binnen anderhalf jaar opnieuw de draad oppik met het topzwemmen", laat Vanluchene maandag weten.

Emmanuel Vanluchene moet nog anderhalf jaar studeren aan de Artevelde Hogeschool in Gent om zijn diploma LO te behalen. "Naast weer helemaal gezond worden is dat mijn tweede prioriteit. Ik wil binnen anderhalf jaar afgestudeerd zijn. En dan zien we welke wegen ik verder zal bewandelen. Je zult mij nog wel eens in het zwembad tegenkomen om mijn vrienden Louis Croenen en Basten Caerts aan te moedigen", aldus Vanluchene. "Ondertussen blijf ik op recreatieve basis sport beoefenen. Zo liep ik onlangs een marathon in Wachtebeke."

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!