Emmanuel Vanluchene staat er opnieuw na lange pauze

© BELGA
Redactie KW

Emmanuel Vanluchene heeft afgelopen weekend op het BK in klein bad indruk gemaakt met goud op de 100 meter wissel, de 100 meter vlinder, de 50 meter en de 100 meter vrij. Hij klopte tweemaal Pieter Timmers en eenmaal Louis Croenen. Op stage in Lanzarote stoomt hij zich klaar voor het EK kortebaan in Kopenhagen.

“Ik had niet gedacht dat ik die vier gouden medailles zou pakken, zonder specifiek te pieken”, vertelt de 24-jarige Vanluchene. “Het EK kortebaan is het volgende doel, het klein bad is echt mijn ding. Nu werk ik specifiek op de 100 meter wissel, omdat ik op dat nummer in Denemarken zeker kans maak om een medaille te veroveren. Het wordt in ieder geval een druk programma, met ook nog de 100 meter vlinder, de 4×50 meter vrij en de 4×50 meter wissel. De 100 meter vrij laat ik vallen.”

De Oostrozebekenaar dacht aan stoppen na de Olympische Spelen in Rio, waar hij 23ste werd op de 200 meter wissel en met de 4×100 meterploeg als zesde eindigde. “Ik had geen zin meer om elke dag het water in te gaan. Ik beoefen ook graag andere sporten, zoals triatlon en snowboarden. En dat miste ik in mijn leven”, aldus de student Lichamelijke Opvoeding. “Ik heb uiteindelijk een pauze ingelast van Rio tot eind februari. Toch begon ik een leegte te voelen en miste ik het zwemmen, maar nu probeer ik voor voldoende afwisseling te zorgen”, besluit Vanluchene, die nog steeds om de acht weken aan een baxter ligt om zijn chronische darmziekte onder controle te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier