Emma Plasschaert valt nipt naast het podium in Santander

11/06/17 om 12:14 - Bijgewerkt om 13:11

Door een achtste plaats in de medalrace van de wereldbekerfinale in het Spaanse Santander viel Emma Plasschaert helaas nipt naast het podium. Ze kwam slechts één puntje tekort voor zilver.

Emma Plasschaert valt nipt naast het podium in Santander

© Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) vatte de medalrace vanuit tweede positie aan maar met weliswaar één punt voorsprong op de Deense Anne-Marie Rindom. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende strijd want tussen plaats twee en plaats zes was alles nog mogelijk.

De medalrace verliep vrij goed. Er was weinig wind die trouwens sterk varieerde. Emma Plasschaert lag steeds bij de eerste zeven van de tien deelnemers en ook op medaillekoers. De laatste downwind (met de wind mee van de boei weg naar beneden zeilen) verliep echter niet goed. Zowel de Italiaanse Silvia Zennaro als Emma Plasschaert werden gevlagd voor pumping, het maken van een beweging met je lichaam. Hierdoor viel Emma Plasschaert terug op de achtste plaats.

In de medalrace finishte Evi Van Acker één positie beter (zevende) dan Emma Plasschaert. Evi Van Acker was al voor aanvang van die medailerace zeker van het goud. De Griekse Vasileia Karachaliou en de Uruguayaanse Dolores Moreira Fraschini bezetten de twee andere podiumplaatsen. Beiden zijn lichtweerzeilsters die vooral begin deze week heel goed presteerden.

Fraschini telde in de eindstand evenveel punten als Plasschaert, maar de Uruguayaanse realiseerde een beter resultaat in de medalrace. Bij exaequo is de score in de medalrace beslissend. Emma Plasschaert eindigde op de vierde plaats in de finaleraces van de wereldbeker in het Spaanse Santander. Dat resultaat is heel zuur omdat ze slechts één punt minder telt dan de tweede en evenveel punten oogstte als de derde. Met zo'n sterk deelnemersveld was Emma Plasschaert nooit zo dicht bij een medaille. Haar progressie in dit voorjaar is het positieve punt.

In de medalrace van de Laser Standard-klasse eindigde Wannes Van Laer op de negende plaats. In de eindstand prijkt hij op de tiende positie.

(PR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!