Emma Plasschaert uit Oostende zeilt vanaf maandag met de wereldtop in Palma

Een trainingsbeeld uit Palma de Mallorca: Emma Plasschaert vooraan, Evi van Acker in de tweede boot.(Foto PR)
Redactie KW

Vanaf vandaag maandag neemt Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) deel in de Laser Radial-klasse aan de Trofeo Princesa Sofia, een WorldCup-race voor de kust van Palma de Mallorca.

De eerste drie wedstrijddagen zijn er selecties. Nadien volgen nog drie dagen met een gold en silver vloot. Uiteindelijk vaart de top-tien de medal race. Er zijn honderd deelneemsters waaronder de volledige top-10 van de world-ranking, aangevuld met heel wat nieuwe gezichten die in Palma hun campagne starten. Begin februari eindigde Emma Plasschaert in de wereldbekermanche te Miami op de elfde plaats.

Het KBYV heeft beslist dat geen enkele wedstrijd in 2014 meetelt voor de Belgische selectie naar de Olympische Spelen in 2016. De selectiecriteria worden pas eind december 2014 vastgelegd.

Emma Plasschaert, recent onderscheiden met de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’ in Oostende, heeft dus dit jaar nog tijd om zonder al te veel stress te groeien. Evi Van Acker, Olympisch brons in London 2012, is Emma’s concurrente voor het Rio-ticket.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier