Emma Plasschaert staat na de derde dag op één punt van de derde plaats in Santander

08/06/17 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:10

Op de derde dag van de Worldcup-finales in het Spaanse Santander was er nog iets meer wind en opnieuw een ruwe zee. Alle reeksen konden afgewerkt worden zoals voorzien.

Emma Plasschaert staat na de derde dag op één punt van de derde plaats in Santander

Emma Plasschaert werd donderdag vijfde en vierde in de reeksen. © BELGA

In de Laser Radial-klasse bouwde leidster Evi Van Acker haar voorsprong uit met een vierde en eerste plaats in de twee reeksen op donderdag. Emma Plasschaert vaarde op deze derde wedstrijddag naar een vijfde en een vierde plaats. Zo klimt ze naar de vijfde plaats in de tussenstand. Ze telt slechts één punt achterstand op de zeilsters op de derde en vierde plaats. Er resten haar nog twee dagen en vier reeksen om te proberen door te stoten naar de top drie. Maité Carlier vaarde naar een negentiende en een dertiende plaats. In de stand prijkt ze op de twintigste plaats. In de Laser Standard-klasse staat Wannes Van Laer na een veertiende en negende plaats in de reeksen nu op de negende plaats. In de 49'er-klasse is het team van Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers tiende gerangschikt.

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!