Emma Plasschaert rukt op naar de vierde plaats in Santander

09/06/17 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:15

Op de vierde dag van de World Cup-finales in het Spaanse Santander stond er wat minder wind. De Belgische zeilsters in de Laser Radial-klasse deden het heel goed.

Emma Plasschaert rukt op naar de vierde plaats in Santander

Emma Plasschaert met Wannes Van Laer. © BELGA

Door de mindere wind vaarden de zeilers in de Laser Radial-klasse in de baai zelf. Evi Van Acker blijft stevig op de eerste plaats. Ze vaarde een eerste en een zevende stek in de reeksen. Haar voorsprong op de tweede groeit van drie naar tien punten. Ook Emma Plasschaert deed een goede zaak, want met een achtste en een vierde plaats stijgt ze naar de vierde positie in het algemeen klassement. Maité Carlier vaarde een zesde en een twaalfde plaats en stijgt in de tussenstand naar de vijftiende plaats. Zaterdag staan nog twee reeksen gepland en zondag volgt de medal race.

Het team Demesmaeker-Geurts eindigde in de Nacra-klasse op de tiende plaats en mag ook aan de medal race deelnemen. Het verschil met de negende is echter te groot geworden, zodat ze niet meer kunnen klimmen in de stand. Bij de 49'ers eindigt de wedstrijd voor de Belgen, want het team Lefebvre-Pelsmaekers strandde op de twaalfde plaats. Het team Slap-D'Hondt werd veertiende. Zij grijpen naast de medal race.

(PR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!