Emma Plasschaert klimt naar zesde plaats in Laser Radial

© BELGA
Redactie KW

Emma Plasschaert is in de Trofeo Princesa Sofia opgeklommen naar de zesde plaats in de Laser Radial-klasse. In de zeilwedstrijd nabij het Spaanse Palma de Mallorca steeg Maité Carlier naar de veertiende plaats na de drie regatta’s die dinsdag werden afgewerkt.

Op de eerste dag werd door de afnemende wind slechts één race gezeild in de Laser Radial-categorie. Daarin werden Plasschaert en Carlier respectievelijk 89e en 91e. Dinsdag presteerden de West-Vlamingen beter, met een zege in de tweede regatta in de gele groep voor Carlier. Plasschaert volgt met 19 punten op 11 punten van leidster Vasileia Karachaliou. Na de Griekse volgen de Nederlandse Marit Bouwmeester (10 ptn) en de Zwitserse Maud Jayet (11 ptn). Carlier heeft 28 punten achter haar naam.

William De Smet is na vier regatta’s in de Laser-klasse terug te vinden op de 65e plaats, twee plaatsen boven Wannes Van Laer. In de 49er zijn Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers 35e na zes regatta’s. Met hun Nacra 17 staan Jan Heuninck en Anouk Geurts op de 37e plaats na evenveel races, Isaura Maenhaut en Kevin Bonnevie zijn 43e.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier