Emma Plasschaert is enige Belgische zeilster met medaillekansen in Palma de Mallorca

Redactie KW

De zeilster neemt zaterdag als enige Belgische zeilster aan een medalrace in Palma de Mallorca deel. In de tussenstand is ze vierde.

Vrijdag stond er iets meer wind dan donderdag in Palma de Mallorca bij de laatste dag voor de medalrace in de Trofeo Princesa Sofia. De omstandigheden waren heel wisselend met sterk onstabiele en shiftende wind. Hierdoor varieerden de resultaten van de verschillende afzonderlijke wedstrijden flink.

Emma Plasschaert die donderdag 24ste en 1ste was, boekte vrijdag een 15de en vierde plaats. In de tussenstand klimt ze met 80 punten opnieuw naar de vierde plaats achter de Deense Anne Marie Rindom (47), de Britse Allison Young (70) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (78). Met drie puntjes achterstand op Emma Plasschaert (80) is de Hongaarse Maria Erdi vijfde. De top-tien strijdt zaterdag in de medalrace. Rindom is door haar ruime voorsprong al zeker van goud. De nummers twee tot zes komen nog in aanmerking voor zilver en brons.

Voor Maité Carlier, die vrijdag op de 28ste en 24ste plaats eindigde, zit de race er op. Zij eindigt 30ste met 209 punten, op een totaal van 118 zeilsters

In de Laser Standard-klasse eindigt Wannes Van Laer op de 62ste plaats en William De Smet op de 64ste stek op 180 zeilers. Bij de catamarans eindigen Jean Heuninck en Anouck Geuits 39ste op 48 zeilers.

Het duo Isaura Maenhout-Kevin Binnevie 46ste. Bij de 49’ers eindigden Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers op de 28ste plaats op 100 boten.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier