Emma Plasschaert en Maité Carlier stijgen enkele plaatsen op het WK zeilen

Emma Plasschaert in actie. © Foto Belga

Evi Van Acker staat na vier regatta’s op het WK zeilen in de Laser Radiaal-klasse op de vijfde plaats. Emma Plasschaert (Oostende) en Maité Carlier (Bredene) konden ook opschuiven in de stand.

Evi Van Acker, de bronzen medaille van de Olympische Spelen in Londen, werd zaterdag in de eerste regatta van de dag gediskwalificeerd (BFD), maar die uitslag wordt (als haar slechtste resultaat) niet opgenomen in het klassement. De tweede regatta in de blauwe fleet won ze. “Een dag zonder ellende zou welkom zijn! Eerste race BFD, tweede race gewonnen, 5 overall. Gevoel zit goed. Morgen knallen”, tweette ze vanuit Oman.

Na de eerste wedstrijddag, waarin ze tweede en twaalfde werd, stond Van Acker zevende. Ze totaliseert nu 15 punten, vijf punten meer dan de Deense Anne-Marie Rindom. Die behield de leiding voor de Nederlandse Mari Bouwmeester (12 ptn) en de Finse Tuula Tenkanen (14 ptn). Ook de Chinese Lijia Xu (14 ptn) gaat Van Acker nog vooraf.

Emma Plasschaert (gele fleet) klom na een derde en een tiende plaats in de regatta’s op naar een elfde plek in de tussenstand met 22 punten. Ze schoof zaterdag tien posities op. Maité Carlier (blauwe fleet) kwam als tiende en 29ste over de finish. Ze staat nu 32ste (-1) met 44 punten.