Emma Plasschaert en Maité Carlier in Palma de Mallorca

Emma Plasschaert en Maité Carlier hopen op goede zeilen in Palma de Mallorca. © PR
Redactie KW

Verschillende West-Vlamingen zoeken in Palma de Mallorca naar hun beste vorm zodat ze veel van de honderd te verdienen Eurocup-punten kunnen verzamelen.

De 49ste editie van de Eurocup-race Trofeo S.A.R. Princesa Sofia in het Spaanse Palma de Mallorca is de echte Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV-atleten. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereiding op het WK in Aarhus, waar de eerste kansen liggen op een ticket voor de Olympische Spelen.

De eerste races starten op maandag 2 april en duren tot vrijdag 6 april. De lasers varen gedurende vijf dagen telkens twee regatta’s, de 49’ers en catamaran vijf dagen met drie reeksen. De medalrace voor de eerste tien heeft zaterdag 7 april plaats. Dit jaar belooft het de grootste editie tot hiertoe te worden met bijna 1.200 zeilers uit 60 landen.

Emma Plasschaert en Maité Carlier strijden in de Laser Radial. Dit sterke damesveld bestaat uit 117 zeilsters uit 38 verschillende landen. Wannes Van Laer zeilt in de Laser Standard. Yannick Lefèbvre (stuurman) met Tom Pelsmaekers (bemanning) nemen deel in de 49er-categorie In deze snelle klasse strijden er 93 teams uit 30 verschillende landen voor de overwinning.

In de Nacra 17 vinden we twee Belgische teams terug. Isaura Maenhaut (stuurman) en Kevin Bonnevie (bemanning) vormen het eerste team. Jan Heuninck (stuurman) – vervanger van Henri Demesmaeker – en Anouk Geurts (bemanning) vormen een tweede Belgische team in deze klasse. Beide teams nemen het op tegen 48 andere teams uit 22 verschillende landen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier