Emma Plasschaert eindigt vierde in Medemblik

Redactie KW

Emma Plasschaert is vierde geworden op de Eurosaf-race in het Nederlandse Medemblik.

Sterke wind maakte van de Eurosaf-race in het Nederlandse Medemblik een echte uitputtingsslag. Evi Van Acker werd derde en Emma Plasschaert vierde in de Laser-radial-klasse.

De Nederlandse Marit Bouwmeester won voor de Ierse Annalise Murphy. Evi Van Acker eindigde als derde, Emma Plasschaert als vierde in de Laser Radial-klasse. Emma Plassschaert was tot de voorlaatste dag op de derde plaats gerangschikt maar ze haalde pas een zevende plaats in de afsluitende medalrace. Daar legde Evi Van Acker beslag op de derde plaats. Na de Worldcup-race in Hyères grijpt Emma Plasschaert voor de tweede keer nipt naast een podiumplaats. Wel rijdt ze de kloof met Evi Van Acker steeds meer dicht.

Maitée Carlier, dit seizoen voor het eerste bij de seniores, werd 51ste. Wannes Van Laer werd 28ste in de Laser Standard-klasse. In de 49er-klasse eindigde Yannick Lefebvere op de 14de plaats. Hij schakelde over naar een nieuwe bemanning (met Tom Pelsmaekers) en de resultaten zijn nu reeds merkbaar. In de catamaran klasse moesten Morgan Good en Veronique Ampe genoegen nemen met de 33ste plaats.

De Eurosaf-wedstrijd in het Nederlandse Medemblik telt als selectie voor deelname aan de Worldcup-race in het Britse Weymouth tijdens de tweede week van juni. Aan die wedstrijd mogen enkel de beste 40 van de wereldranglijst deelnemen. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier