Emma Plasschaert eindigt tiende op WK zeilen

© BELGA
Redactie KW

Evi Van Acker (28) heeft donderdag de bronzen medaille veroverd in de Laser Radiaal-klasse op het WK zeilen in het Spaanse Santander, Emma Plasschaert uit Oostende werd tiende.

Emma Plasschaert en Evi Van Acker hielden beiden stand in de top-10.
© BELGA

Met vier top-vijfplaatsen in de acht regatta’s en een negende stek in de medalrace eindigde Emma Plasschaert op een knappe tiende plaats in het WK.

Bij vrij veel wind (20 knopen) en overigens een shiftende wind won de Kroatische Tina Mihelic de Medal-race met de top-tien van het WK in Santander. Evi Van Acker eindigde op de achtste plaats, Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) op de negende positie. De Nederlandse Marit Bouwmeester is de nieuwe wereldkampioen, Evi Van Acker haalt brons. In de eindstand vat Emma Plasschaert post op de tiende plaats. Dat is een knap resultaat. Vorig jaar eindigde Emma ook tiende, maar toen waren er maar half zoveel deelnemers en lag het niveau lager. Ze boekte duidelijk progressie.

België is meteen ook zeker van een plaats op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Vijftig procent van de landenplaatsen voor de Spelen wordt immers in Santander toegewezen. In Rio mag slechts een vertegenwoordiger per land per klasse aan de start verschijnen. Om een olympisch ticket te veroveren, moest België bij de eerste 19 landen eindigen.

(Belga/PR)