Emma Plasschaert blijft eerste op vooravond van medaillerace in Sailing World Cup Series

Emma Plasschaert (links) en Maité Carlier (rechts) prijken momenteel op de eerste en veertiende plaats. © foto PR
Redactie KW

De Oostendse zeilsters kenden ook een knappe vijfde dag in de finale van de Sailing World Cup Series voor de kust van Marseille. Zoals vrijdag hebben ze opnieuw drie reeksen gevaren zodat ze het maximaal aantal reeksen van tien toch bereikt hebben. De derde dag waren er geen races geweest wegens onvoldoende wind.

Bij negen knopen wind kon Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) in de Laser Radial-klasse haar eerste plaats behouden. Ze vaarde een vijfde en tweemaal een vierde plaats in de reeksen 8, 9 en 10. Maité Carlier (WOS Oostende) haalde een veertiende, twaalfde en tiende plaats. Hiermee eindigde ze op de veertiende stek.

Emma Plasschaert telt als leider in de tussenstand 34 punten. De Hongaarse Maria Erdi is tweede met 50 punten, de Finse Tuula Tenkanen derde met 67 punten.

Zondag vindt de medalrace plaats. Daarin kan je minimaal 2 en maximaal 20 strafpunten tellen. Als Erdi de medalrace wint met zeven plaatsen voorsprong op Emma Plasschaert, wint ze nog de finale. in alle andere scenario’s wint Emma goud. De kans dat Emma dus die wereldbekerfinale op haar naam schrijft, is heel groot.

In de Laser Standard-klasse moet Wannes Van Laer met een twintigste plaats vrede nemen.

(PR – foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier