Emelie Butseraen en Jetro Vanhecke winnen Noordzeeloop in Oostende

Emelie Butseraen en Jetro Vanhecke. © FRO
Redactie KW

Onder een stralende zon namen zaterdagnamiddag 213 atleten de start van de Noordzeeloop.

Bij de dames ging de zege naar Emelie Butseraen uit Oostduinkerke, bij de heren won favoriet Jetro Vanhecke uit Oostende.

De dames en heren liepen twee ronden in de duinen rond Duin&Zee en in de straten van de nieuwe woningzone op de Vuurtorenwijk. Emelie Butseraen, vorig jaar eindwinnares van het Kustcriterium, voerde de forcing samen met veterane Nathalie Pluvier (Zerkegem), winnares van de Corrida Sas-Slijkens. In de tweede ronde, in de zandzone, kreeg Pluvier het moeilijk. De jonge, lichtvoetige Butseraen (25) kreeg vleugels en liep de 7km in 28’54”, achttien seconden sneller dan Pluvier (44). Sophie Tavernier (Oudenburg) pakte de derde plaats op anderhalve minuut, voor Sophie Tuttens (Meulebeke) en Fabienne Strubbe (Oudenburg). Eerste veteraan +60 (ook 7km) was Marc Deweert (Oostende) voor Luc Verschelde (Waregem) en Willy Lefevere (Oostende).

Bij de heren liepen Oostendenaar Jetro Vanhecke (30) en Bruggeling Thomas Debevere (35) na de inleidende ronde op de piste al aan de leiding. Achter hen volgden Alain Geerts (Impe), Dirk Boone (VV Oostduinkerke) en een groepje met Frederik Ameloot (Oostende), Yordi Vanhee (Oostende), Gunther Laenens (Bredene) en Frederik Declerck (Bredene). Jetro Vanhecke liet in de tweede ronde zijn vluchtgezel Debevere in de steek en liep onbedreigd naar een makkelijke zege. Hij won in 35’32”, tien seconden sneller dan Debevere. Oost-Vlaming Alain Geerts werd derde op meer dan twee minuten. Declerck spurtte in de slotmeters nog over Boone voor de vierde plaats.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Kiwi-Run op zaterdag, 29 april, met start en aankomst aan de Blauwkasteelstraat aan het Ensorinstituut Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier