EK zwemmen: Belgische vrouwen grijpen naast finale op 4x200m vrije slag

Camille Bouden in actie. © BELGA
Redactie KW

De Belgische vrouwenaflossingsploeg heeft zich dinsdag op het EK zwemmen in het Schotse Glasgow niet kunnen plaatsen voor de finale op de 4×200 meter vrije slag.

Ondanks het forfait van Hongarije, Zwitserland en Italië is de 4x200m-vrouwenploeg er op het EK zwemmen in Glasgow niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale. Valentine Dumont (18), Juliette Dumont (18), Lotte Goris (18) en Camille Bouden (17) behaalden met hun chrono van 8:08.59 slechts een negende plaats. Daarmee zaten ze 2.76 seconden boven een achtste plaats die hen wel toegang had gegeven tot de finale dinsdagnamiddag.

Valentine Dumont zwom als eerste en stond op de derde plaats toen ze werd afgelost door haar nicht Juliette. “Ik voelde me er niet goed bij, net zoals bij de 200m individueel. Ik ben niet tevreden over mijn tijd, ik had op beter gehoopt. Als we allemaal een betere chrono hadden gehaald, dan waren we zeker bij de eerste acht geëindigd“, aldus Valentine Dumont, die speciaal de 100m vrije slag had laten schieten om zich te concentreren op de 4x200m. “Daar heb ik op zich geen spijt van, want er zat maar een uur verschil tussen de twee disciplines. Ik moest fris zijn voor de 4x200m.”

Geen uitleg voor

Juliette Dumont zwom haar 200 meter in 2:03.65, ver boven haar toptijd van het seizoen (2:01.49). “We waren allemaal niet op niveau. Ik heb hier geen uitleg voor, we zullen met z’n allen moeten samenzitten om samen te achterhalen wat er is misgelopen”, aldus Dumont.

Lotte Goris deed er 2:00.81 over om 200 meter te zwemmen. “Dat is op zich oké, maar ik weet van mezelf dat ik sneller kan. Bij de 200m individueel zwom ik 2:00.34 en bij aflossing zwem je doorgaans sneller dan in de individuele reeksen, dus ik snap het niet zo goed”, aldus Goris. “Ach, wij zijn hier in Glasgow de jonkies van de bende“, besloot de 17-jarige Camille Bouden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier