EK zeilwagenrijden zit erop: goud in landenklassement dankzij West-Vlaamse dames

v.l.n.r.: Alexia Kamoen, Julie Saubain, Merel Compernolle en Guaiana Dumortier © SB
Redactie KW

Het EK zeilwagenrijden in Oostduinkerke en De Panne is op een mooie manier beëindigd door onze West-Vlaamse deelneemsters.

Guaiana Dumortier uit Koksijde eindigde als de tweede vrouw op de 21ste plaats. Alexia Kamoen uit De Panne werd derde vrouw en 24ste algemeen. De Oostduinkerkse Merel Compernolle werd vierde en kaapte de 26ste plaats algemeen weg. Julie Saubain, eveneens uit De Panne, werd zesde vrouw en 36ste algemeen. Een knappe prestatie van onze lokale dames, die zo goud winnen in het landenklassement in de Standart-klasse.

Spanning

De organisatie kan overigens terugblikken op een geslaagd kampioenschap. “De weergoden zorgden de afgelopen week voor heel diverse windcondities, dat zorgde tot op het einde voor spanning in het klassement”, vertelt Christopher Peirs, voorzitter van het organiserend comité, enthousiast.

Adrenaline op het strand.
Adrenaline op het strand.© SB

“We hebben een fantastisch kampioenschap beleefd, zowel op sportief als op logistiek en organisatorisch vlak. We hebben heel veel races kunnen rijden, en ook deze keer verliepen de wedstrijden correct en fair, wat vrij typisch is voor onze sport. Ik wil iedereen die erbij was dan ook hard bedanken, zowel de piloten, als de sponsors, maar zeker ook de fantastische groep vrijwilligers zonder wie dit kampioenschap nooit plaats zou kunnen vinden.”

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier