Eerste zege na klierkoorts voor Aaron Spruytte bij de Junioren

17/07/17 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:49

De motorcrossers MCLB waren op 16 juli te gast in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere in deelgemeente Burst. Een geslaagde organisatie van Mc Kweetetnie onder leiding van zijspanpiloot Claude Maertens.

Eerste zege na klierkoorts voor Aaron Spruytte bij de Junioren

© Foto Coghe

Aaron Spruytte (foto) de jongeling uit Kortemark die eind vorig seizoen uitgeschakeld werd door klierkoorts en begin dit seizoen nog moest opboksen tegen de restjes van deze ziekte, slaagde in de voorbije weken erin om steeds beter te presteren en enkele podiumplaatsen af te dwingen. Zondag 16 juli kon hij de kroon op het werk zetten met zijn eerste eindzege bij de Juniors mx2, met reekszege en tweede plaats.

Stanley Verstraete (Zerkegem) zet zijn opmars naar de titel verder, opnieuw dubbele reekszege bij de Nationalen mx2 en zijn 17de eindzege van het seizoen. Stanley telt nu 97 punten bonus op zijn naaste achtervolger. Jamy Carron (Tielt) ook nieuwe eindzege met dubbele reekszege bij de Nieuwelingen mx1, en bij deze de derde podiumplaats voor Jonas Vandamme uit Beernem die als tweede en derde onder de geblokte vlag kwam. Stijn Vynckier uit Wielsbeke deed ook een goede zaak bij de Nieuwelingen mx2 in de strijd voor punten in het B.K.. Stijn pakte de dubbel terwijl zijn grote concurrent Demeuleneire in de fout ging, alhoewel hij nog als derde en tweede door de finish ging. Stijn telt nu 9 punten bonus in de stand B.K.. Yorben Evaert (Lendelede) mocht mee naar de hulde als derde bij de Nieuwelingen mx2 met zijn vierde en derde plaatsen. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd derde bij de Nieuwelingen B. Dylan Delagrense (Oostende) driedubbel derde bij de Nationalen mx1. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) opnieuw dubbele reekszege bij de Masters, waarin Kristof Calus (Heestert) derde werd.

Bij de Internationalen B waren de bloemen voor Greg Demeulemeester uit Kerckhove met reekszege en tweede plaats, en bij de Internationalen mx2 werd Jerome Biets (Jabbeke) dubbel laureaat. In de koninginneklasse was David Segers opnieuw de beste, dubbele reeks en eindzege bij de Internationalen mx1. Tweede werd Jorne Tytgat (Kerckhove) met dubbele derde plaats, en Jaimy Deleersnijder (Zulte) mee op het podium op het derde schavotje na zijn tweede en vijfde plaatsen. Pech voor Maarten Govaert (Oostrozebeke) in de eerste reeks na twee ronden uitgeschakeld met lekke voorband toen hij in tweede positie rondtoerde, en een mooie herkansing in de tweede reeks afgesloten op de tweede plek.

Jens De Kegel (Koekelare) werd tweede en derde bij de Quads, waarmee hij derde was in de eindstand in groep A. Bert Bintein (Izegem) mocht tevreden huiswaarts na afloop, als winnaar bij de Quads B, met dubbele reekszege afgesloten op dubbele achtste plek tussen de A-rijders.

Spanning bij de vierwielers !

De zijspannen zorgden zoals gewoonlijk voor heel wat spanning en spektakel. Dylan Boussy-Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem) deden er nog een dubbele reekszege bij, Dylan mag dan de jongste zijn, maar hij wil en is ook de beste. Zij leiden in het B.K. met een ruime voorsprong van 38 punten op Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) die vierde werden. De tweede podiumplaats in groep A was voorbehouden voor Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) die in beide reeksen als derde door de finish vlamden na hevige strijd in de kop van beide reeksen. Kenneth staat vierde in de stand BK op 79p. Derde podiumplaats A was voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die als tweede en vierde de finish bereikten. In de stand B.K. staan zij op de derde plaats op 60p van Boussy.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor de broers Olivier en Gauthier Valcke uit Oostrozebeke, met dubbele reekszege, tussen de A-rijders afgeklokt op de zevende en vijfde plaatsen. In de stand van het B.K. staan zij aan de leiding met bonus van 38p op Kelly Debruyne-Jitske De Soete (Poperinge-Wingene) die vierde werden in Erpe-Mere. De tweede plaats groep B was voor Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde) met de derde en tweede plaats. De derde podiumplaats voor Gunther Pyra-Dagwin Sabbe (Eernegem) met eerste en vierde plek groep B.

(Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!