Eerste padeltornooi bij TC Koksijde was een schot in de roos

Redactie KW

De kop is eraf: TC Koksijde organiseerde voor het eerst een padeltornooi in hun vereniging. Vorige zaterdag eindigde het dubbeltornooi bij de heren tot 250 punten. Secretaris van de club Stephan Wydooghe stond erbij en keek ernaar.

“Padel kan een hype worden in Vlaanderen”, zo begint hij het gesprek. “Padel is de snelst groeiende sport in Vlaanderen. De kernwoorden voor padel zijn: Plezant, Ambiance, Dubbel, Energiek en Laagdrempelig. Padel spelen omvat bovendien een sociale dimensie en met een kleine uitleg over de spelregels kan iedereen die wat sportief is aangelegd onmiddellijk starten met padel.”

Kent deze sport al wat succes onder de vele leden van Koksijde? “Onze tennisclub telt ongeveer 750 leden. De norm is dat ongeveer tien procent van de clubleden het eerste jaar padel spelen, met een kleine honderdtal clubleden die nu en dan padel spelen, voldoen we zeker aan dit cijfer.”

Het gevolg kon niet uitblijven, uiteraard. Vorig jaar namen er al enkele Koksijdse ploegen deel aan een interclubcompetitie. Een ploeg deed het dit jaar bijzonder goed met zelfs deelname aan de intergewestelijke eindronde. En er staan dit jaar op de twee Koksijdse padelterreinen vijf padeltornooien op het programma. Eén tornooi werd vorige zaterdag afgewerkt.

“Tennisclub Koksijde kon helemaal niet achterblijven en we sprongen bijgevolg mee op de boot van het padelverhaal. In samenwerking met het gemeentebestuur werden vorig jaar twee padelterreinen aangelegd. In het begin werd er recreatief gespeeld, maar al snel kwam de roep naar een padeltornooi. Zo organiseren we dit jaar vijf tornooien.”

“Vorige week was de eerste editie met de P250 Heren. Het was een echte voltreffer, met allemaal mooie matchen waarbij tactiek en plezier centraal stonden.”

“De tornooitabel was met 16 koppels volledig bezet. Er namen negen koppels uit Koksijde deel, zes koppels uit Oostende en zelfs eentje uit Deinze. De 16 koppels werden verdeeld in vier poules van vier ploegen. De eerste twee van elke poule speelden de eindronde. Zo plaatsten drie Koksijdse koppels zich voor die eindronde: Didier Seron met Arthur Tourlousse, Tommy Vandaele met Robby Pynnebroeck en Kris en Wim Jonckheere. Ze sneuvelden alle drie in de kwartfinales. Zoals verwacht won een koppel uit Ostend TC de finale, dik verdiend trouwens!”

Naast padel start ook in Koksijde de gewone interclub. Liefst 34 ploegen strijden voor een plaats in de eindronde en wie weet voor de gewestelijke titel. Drie ploegen zitten alvast in een Supra-competitie. Dat betekent dat deze ploegen, bij gebrek aan genoeg ploegen in hun reeks, het opnemen tegen ploegen uit Oost-Vlaanderen. (Dirk Sennesael)

16 KOKS TENNIS padeltornooi koksijde FD1

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier