Eerste kwarttriatlon lokt pak deelnemers én toeschouwers naar Veurne

Redactie KW

Honderden supporters en wandelaars volgden zondagnamiddag in een stralende zon hun favoriete atleet langs het water van het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort of langs het loop- of fietsparcours van de eerste Sporkin kwart triathlon in Veurne.

Het zwemgedeelte van 1.000 meter startte in het water van de Kaaiplaats om te eindigen ter hoogte van het Vaubanpark waar de atleten het fietsgedeelte van 45 km door het landschap van De Moeren konden afwerken.

Het lopen gebeurde volledig in het historisch centrum en het stadspark van Veurne. Er waren vier passages over de Grote Markt, waar de supporters massaal hadden postgevat om de sportieve mannen en vrouwen toe te juichen en te ondersteunen.

De aankomst gebeurde eveneens op de Grote Markt waar omstreeks 18.30 uur alle atleten over de eindstreep waren gelopen en de prijzen en medailles konden worden uitgedeeld.

De eerste editie in Veurne, die een organisatie was van ‘Sandmanevents’, was met zijn 500 deelnemers volledig uitverkocht. Er kon individueel of in trio worden deelgenomen. Het deelnemersveld bestond uit eliteatleten en recreanten. Er was ook een categorie paratriatleten voorzien.

Eerste kwarttriatlon lokt pak deelnemers én toeschouwers naar Veurne

Pamphiel Pareyn mocht als eerste op het podium om van het applaus van de supporters genieten. De Waregemnaar haalde het voor Louis Naeyaert en Ruben Geys. Op de foto zien we de winaar Pamphiel Pareyn in zijn laatste ronde lopen, met in de achtergrond Didier Meyfroot in de eerste ronde bij het lopen. De tweede plaats was voor Louis Naeyaert en de derde plaats was voor Ruben Geys.

Bij de dames stond er geen maat op Charlotte Deldaele, tweed werd Frauke timmerman en derde Jolien Vandemoortele.

(JT)