Eerste grote zege voor Veronique Hostens aan de zijde van Vincent Verschueren in 44ste TAC Rally

09/04/17 om 15:13 - Bijgewerkt op 10/04/17 om 07:55

In een zonovergoten Tielt werd zaterdag de derde manche van het Belgisch kampioenschap rally verreden. Na een beklijvend duel tussen Vincent Verschueren en Kris Princen was het uiteindelijk Vincent Verschueren (met de Kortrijkse Veronique Hostens als copilote) die aan het langste eind trok en daarmee zijn leidersplaats in het Belgisch kampioenschap verstevigt.

Eerste grote zege voor Veronique Hostens aan de zijde van Vincent Verschueren in 44ste TAC Rally

Reeds na de eerste omloop was het duidelijk dat de TAC Rally zou uitdraaien op een duel tussen de Limburger Kris Princen en Oost-Vlaming Vincent Verschueren. Verschueren was gestart op zachte banden en kon zo een voorsprong van vijftien seconden bijeen rijden. Die voorsprong zou hij niet uit handen geven en ondanks fel aandringen van Kris Princen behielden Verschueren en Hostens aan de meet acht seconden over, meteen genoeg voor een eerste grote zege. "Ik voelde dat Vincent vandaag zelfzeker was," opent Veronique Hostens. "Zowel in de bandenkeuze als voor de afstelling van de wagen had hij geen twijfels en dat resulteerde in een ongekende feilloze rijstijl. Zelfs toen Kris Princen tijdens de laatste omloop een ultieme aanval inzette heb ik nooit getwijfeld. De zege is uiteraard een opsteker van formaat voor Gaby Goudezeune, onze mentor en het GoDrive Team."

Verzachtende omstandigheden

Kris Princen kon natuurlijk verzachtende omstandigheden inroepen. De Limburger moest, na zijn zware crash in Spa, op weg met de reserve-wagen en een gebroken rib maar de Limburger gaf ruiterlijk toe dat hij op een sublieme Verschueren gebotst was.

In de strijd voor de ereplaatsen verloren we al snel de West-Vlaamse favorieten. Steve Bécaert moest aan de kant met een defecte koppeling, Melissa Debackere staakte de strijd toen de draagarm vooraan rechts afbrak en Pieter-Jan Maeyaert zakte terug naar de 28e plaats nadat hij van de weg ging. Het was good old Paul Lietaer die de West-Vlaamse eer redde met een ongelooflijke vierde plaats algemeen. De overwinning bij de Historics kon hem niet ontglippen maar dat de Subaru Legacy van Lietaer zich zou mengen in een gevecht met de moderne R5 wagens was toch niet te voorspellen.

Te weinig ervaring

Maar ook Claudie Tanghe deed het uitstekend. De drukker uit Wervik reed voor de gelegenheid met een Porsche 997 GT3 en werd knap negende algemeen. "Dit is de meest viriele wagen die ik ken. Ik heb te weinig ervaring met dergelijke wagen om me meten met mannen als Van Parijs maar we hebben een toffe koers gereden en de beoogde top-10 plaats binnen gehaald."

Bert Coene (Moorslede) won op overtuigende wijze de groep N en werd elfde algemeen terwijl Kurt Braeckevelt (Oostrozebeke) zijn meerdere moest erkennen in Franky Boulat in de M-Cup. Koen Verhaeghe (Zwevezele) won, na Hannuit, nu ook in Tielt de Ford Pinto Cup. In het Criterium tenslotte moesten de streekpiloten de zege aan de Limburger Philip Lommers laten die voor de tweede keer op rij kleppers als Dobbelaere, Wouter en Dereu achter zich liet.

De uitslag :

1.Verschueren-Hostens Skoda Fabia R5

2.Princen-Kaspers Skoda Fabia R5

3.Van Parijs-Heyndrickx Porsche 997 GT3

4.Lietaer-Noppe Subaru Legacy

5.Geusens-Cuvelier Ford Fiesta R5

6.Kenis-Vanoverschelde Mini Cooper WRC

7.Van Woensel-Vandeputte Porsche 997 GT3

8.Allart-Fernandez Skoda Fabia R5

9.Tanghe-Tanghe Porsche 997 GT3

10.Parmentier-De Waele Ford Fiesta R5

(FM - Foto DM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!