Eerste editie Dwars Door Ter Zee is succes

Door een ongeval langs de autostrade in Zandvoorde, werd de start iets later gegeven. Winnaar Misha Declerck (uiterst links) was de laatste om zich aan te bieden. © FRO
Redactie KW

Ondanks de ongunstige weersomstandigheden mochten de organisatoren van Dwars Door Ter Zee toch 251 deelnemers ontvangen.

De deelnemers werden beloond voor hun aanwezigheid, want een half uurtje voor de start klaarde de hemel boven Oostende open. Bij de vrouwen kon niemand iets in de weg leggen van topfavoriete Heidi Hertveldt. De Oostendse kleuterjuf liep van begin tot einde aan kop en finishte in een sterke 34’36”.

Veel lof

Bij de heren verwachtte iedereen een felle strijd voor de zege tussen favoriet en zesvoudig criteriumwinnaar Davy Stieperaere (Wevelgem), Jetrp Vanhecke (individueel winnaar 2014) en Misha Declerck (Aartrijke). Uiteindelijk haalde Declerck het. Hij finishte in 29’58”.

Alle deelnemers waren na afloop vol lof over de 1ste uitgave van Dwars door Ter Zee. De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Vuurtorenloop, op vrijdag 12 juni.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier