Eerste Brugs Kampioenschap Tafelvoetbal mikt al meteen op zestig ploegen

© Benny Proot
Redactie KW

Op zondag 2 april vindt in de Jan Garemijnzaal van de Stadshallen het eerste Brugs Kampioenschap Tafelvoetbal plaats.

Organisator Pieter Loosveldt, voorzitter van De Brugse Duivels vzw, mikt op een zestigtal ploegen. Hij zal een opsplitsing maken tussen competitieve en recreatieve spelers. Tafelvoetbal is bij uitstek een caféaangelegenheid, maar de stad Brugge stelt de Jan Garemijnzaal van de stadshallen gratis ter beschikking om er een nieuw sportevenement te laten plaatsvinden, meer bepaald het Brugs Kampioenschap Tafelvoetbal. Op zondag 2 april vindt de aftrap voor dit nieuwe evenement plaats om 11 uur. Het einde wordt voorzien rond 20 uur.

Voor de fun of voor de roem

“In Brugge heb je al enkele cafés waar tafelvoetbal gespeeld wordt”, zegt Pieter Loosveldt, voorzitter van De Brugse Duivels vzw. “Naast De Vetten Os, waar ik samen met mijn broer Wannes zaakvoerder van ben, denk ik aan ‘t Poatersgat en Charlie Rockets. Er is echter geen Brugse tafelvoetbalploeg. Bruggelingen die in competitie willen spelen, dienen uit te wijken naar bijvoorbeeld Oedelem of Oostende.”

Naast voetbaltafels voor competitieploegen (twee per ploeg) zullen er ook tafels staan voor mensen die voor de fun spelen. Ervaren tafelvoetbalspeelster Sylvie D’Herdt zal erop toezien dat alles zich volgens de regels voltrekt. De organisatie mikt op 120 deelnemers, die 15 euro betalen per ploeg. “Iedereen die meespeelt, krijgt een aandenken. Voor de beste teams voorzien we een beker of een medaille”, zegt Pieter Loosveldt. Bij een succes komt er tweede editie.

(SVV)

Wie deel wil nemen aan het eerste Brugs kampioenschap tafelvoetbal kan contact opnemen met Pieter Loosveldt (0474 75 34 54 of pieter@brugseduivels.be).