Dylan Boussy uit Kortemark heer en meester bij de zijspannen

© Foto Coghe

MCLB was te gast op 26 maart in het Oost-Vlaamse Oost-Eeklo, waar ze een droog zandcircuit onder de wielen geschoven werden voor de algemene repetitie voor de start van het Belgisch Kampioenschap, volgend weekend in Beernem.

De jonge B-kampioen 2016, Dylan Boussy uit Kortemark, was oppermachtig in beide reeksen der Zijspannen. Telkens met kopstart en met ruime voorsprong op zijn naaste achtervolgers werd hij winnaar met Jens Mans uit Westerlo in het bakje. Yens Delmotte – Tom Verbrugghe uit Kachtem en Meulebeke mochten met de hulde op het tweede schavotje, zij kwamen als tweede en derde onder de geblokte vlag. Ruben Galle-Stijn De Vijlder (Ingelmunster) legden beslag op een dubbele vierde plaats waarmee ze derde werden in de eindstand groep A.

De winnaars in groep B waren niemand minder dan Kelly Debruyne uit Poperinge, de solo-kampioene anno 2016 bij de Dames-Open, die het nu met de riewieler waarmaakt met Kenny Boxtaele (Ooigem) in het bakje. Zij kwamen als achtste en negende door de finish, telkens als reekswinnaar B. Gunther Pyra-Achly Vanlerberghe (Eernegem-Diksmuide) werden tweede en Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke) derde.

Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke) was opnieuw de beste bij de Internationalen mx2 met dubbele reekszege, hij kwam tussen de Inters mx1 als tiende en zevende door de finish. Jerome Biets (Jabbeke) werd tweede Inter mx2 met ddubbele tweede plaats. Bij de Internationalen mx1 waren de bloemen voor David Segers, Jorne Tytgat (Kerckhove) was een prachtige tweede met de vierde en derde plaatsen, en Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) viel net naast het podium als vierde in totaal na zijn vijfde plaats in de eerste reeks, en de tweede in de slotmanche waarin hij op weg leek naar de overwinning maar op een halve ronde van het einde zich dood remde in een korte bocht waarbij de motor stilviel en voorbij gestoven werd door Segers waardoor Woby een zekere podiumplaats verspeelde. Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd tweede bij de Inters B, en Damon Tanghe (Ooigem) derde, zij ruilden de tweede en derde plaatsen achter winnaar Henson Lievens. Christophe Hempte (Anzegem) dubbelwinnaar bij de Masters en Jurgen Paepe (Snellegem) dubbel tweede.

In de andere nevenreeksen een derde plaats voor Julie Vandevelde (Desselgem) bij de Dames-Open. Stijn Vynckier (Wielsbeke) tweede bij de Nieuwelingen mx2. Lothar Desmet (Pittem) driedubbel tweede bij de Nieuwelingen mx1. Maikel Zutterman (Beernem) derde bij de Experten Open. Michael Coopman (Oostkamp) derde bij de Juniors mx1. Jens De Kegel (Koekelare) tweede bij de Quads A met derde plaats en reekszege.

Volgende afspraak op 1 april met VJMO en op zondag 2 april met MCLB te Beernem in een organisatie van Mc ‘t Hoekske. Opening van het Belgisch Kampioenschap.