Dwars door Sint-Pieter Kuurne lokt 200 lopers

Redactie KW

Vrijdagavond vond al voor de 34ste keer Dwars door Sint-Pieter Kuurne plaats.

In totaal daagden een tweehonderdtal deelnemers op aan de start van de vier loopwedstrijden. In de wedstrijd die ging over 3,5 kilometer kwam Wout Dewaegenaere uit Kuurne als eerste over de aankomstlijn in een tijd van 12 minuten en 19 seconden. De thuisloper won voor Peter Glorieux uit Wevelgem en Peter Deleu uit Wielsbeke. Bij de vrouwen was Shanna Dewaele uit Gullegem de snelste. Zij liep de wedstrijd in 15 minuten en 25 seconden en liet een gemiddelde snelheid van 13,62 km/uur opmeten.

Zillebeke boven

In de wedstrijd die over 7 kilometer ging toonde Sander Cottignies uit Zillebeke zich de snelste. Met een gemiddelde snelheid van 17,39 km/uur maakte hij de zeven kilometer af in een tijd van 24 minuten en 9 seconden, gevolgd op een tweede plaats door Stan Cottignies eveneens uit Zillebeke. De derde plaats bij de mannen was weggelegd voor Kuurnenaar Vincent Vanhoutteghem die een tijd neerzette van 26 minuten en 43 seconden. Bij de vrouwen kwam streekgenote Isabelle Boone uit Heule als eerste over de finish in 31 minuten en 55 seconden. Corry Van Iseghem uit Gullegem werd tweede voor Lisa Defeyter.

Thuislopers

Het podium van de 10,5 kilometer bij de dames werd volledig opgeëist door dames die voor eigen publiek liepen. Isabelle Braekeveld won in een tijd van 44 minuten en 21 seconden voor Stephanie Dekeyzer en Ine Defeyter. Bij de mannen ging de overwinning op de 10,5 kilometer naar Sam Verstraete uit Roeselare die een tijd liet noteren van 36 minuten en 10 seconden. Arno Lambrecht en Andy Rietmaeker mochten mee op het podium.

Bij de estafette ging het team van Pieter Van De Walle uit Gullegem letterlijk met de eerste plaats lopen, gevolgd door het team van Dimitri Delombaerde uit Avelgem en ook voor het team van Beau Schietgat was een podiumplaats voorzien.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier