Dwars Door Dadizele krijgt de geopende hemelsluizen over zich heen

© JAN STRAGIER
Redactie KW

De veertigste editie van Dwars door Dadizele, in een organisatie van VAD, leverde bij de dames de provinciale titel op voor Ine Defeyter. Bij de mannen liep Andy Vanhaelewyn overtuigend naar zijn vijfde titel.

De jubileumorganisatie van deze stratenloop was meteen het provinciaal kampioenschap voor de wegwedstrijden. Het organiserende Vrienden Atletiek Dadizele had de weermaker evenwel niet mee, want na die late zomer werden de hemelsluizen bij de start van de jeugdreeksen overtuigend opengezet. De kandidaat-deelnemers lieten zich evenwel niet afschrikken en op enkele reeksen na was er een degelijke bezetting.

De dames moesten in deze wegwedstrijd twee ronden of 4500 meter lopen, de mannen moesten het dubbele afwerken. Van bij de gezamenlijke start al nam de latere winnaar Andy Vanhaelewyn het deelnemersveld op sleeptouw en zou die eerste stek nooit afstaan. Meteen de derde provinciale titel op rij voor de oud-Daiselnaar. “Hier ben ik altijd extra gemotiveerd”, poneerde de West-Vlaamse kampioen achteraf. “Ik ben afkomstig van de Pompeschittersgemeente, verkaste naar Ingelmunster en na mijn voetbalpassage bij VK Dadizele deed ik aan atletiek. Dit is meteen mijn vijfde provinciale titel, de derde op rij bij de seniores 2. En eigenlijk deerde de regen mij niet, het was inzake zuurstofopname comfortabeler lopen dan de jongste dagen.”

Bij de vrouwen was Ine Defeyter die aangesloten is bij De Gavers Harelbeke de primus. “Ik besliste maar op het laatste moment deel te nemen, want dit was geen doel op zich. Wel een voorbereiding op de duatlon, waarin ik meer ambitie heb. Maar ik voelde mij van bij de start goed en dit is uiteraard mooi meegenomen.”

Ook bij de jeugd werden de provinciale titels toegekend.

(RBD – Foto JS)