Dubbele reekszege voor Jurgen Wybo, Jens De Kegel en Kelly Debruyne

Jens De Kegel (Koekelare/Tielt) won beide reeksen en werd gehuldigd als winnaar bij de Quads A Open. © Coghe
Redactie KW

Op de motorcross van MC De Kleiduivels in Oostkamp verschenen het voorbije weekend niet minder dan 315 piloten aan de start. Enkele West-Vlamingen presteerden bijzonder sterk in eigen huis.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) was beresterk bezig bij de Internationalen, de koninginneklasse. In beide reeksen nam Wybo kopstart en leidde van start tot finish. Bij aankomst balde hij dan ook meer dan verdiend het vuistje en mocht met de hulde voor de derde maal in korte tijd op het hoogste schavotje met de bloemen. Michael Dekeyser (Ruiselede) werd tweede in totaal bij de Internationalen Open B. Greg Demeulemeester (Kerckhove) werd eindwinnaar bij de Nationalen MX2. Hij schreef de eerste gezamenlijke reeks MX2 en MX1 op zijn naam en werd vijfde als derde MX2 in de tweede manche. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht mee naar de hulde bij de Nationalen mx2. De spektakelboy bij uitstek werd dubbel tweede en ook tweede MX2 in de eindstand.

Kelly Debruyne (Poperinge) was zeer sterk bezig in haar reeksen bij de Dames-Open die samen rijden met de Nieuwelingen B Open. In de eerste reeks rukte de lady op naar de derde plaats in het spoor van de koplopers, veruit als beste dame. In de tweede manche was Kelly heel goed gestart mee in de kopgroep en ze nam zowaar de bende op sleeptouw. In de eindfase moest ze nog wijken voor Dirk Vancauwenberghe, die ook de eerste reeks had gewonnen. Kelly werd natuurlijk voor de zoveelste keer dit seizoen gehuldigd als eindwinnaar bij de Dames.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) is een van de jongste deelnemers bij de Beloften, maar dit is hem niet aan te zien als hij op de motor zit. Met blijkbaar sprekend gemak won hij opnieuw beide reeksen in de kleuren van MC Avanti in de eerste reeks en in de nationale driekleur in de tweede manche als VJMO-kampioen.

Jens De Kegel (Koekelare) moest hard knokken in de reeksen voor de vierwielers, in een spannende strijd zoals we het gewoon zijn met enkele rijders los van de rest. Jens won beide reeksen en werd gehuldigd als winnaar bij de Quads A Open.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) slaagde er niet in als thuisrijder de bloemen mee huiswaarts te nemen bij de Junioren MX1, zoals hij de voorbije weken wel regelmatig lukte. In de eerste reeks werd hij pas vierde, maar in de slotmanche zette de piloot van MC ‘t Hoekske de puntjes op de i met de reekszege. Hij werd tweede in de eindstand. Lemmy Trioen (Zwevezele) werd derde bij de Junioren MX1 met de derde en zesde plaatsen.

Damon Ingels (Maldegem) in de organisatie van nonkel Dirk, werd bijna eindwinnaar bij de Juniors MX2. In de reeksen finishte hij als derde en tweede nadat hij op weg leek naar de reekszege, en werd van de eindzege afgehouden door een gastrijders, met name Steve Foucart met gelijk aantal punten. Nick Lamote (Sijsele) mocht mee op het podium bij de hulde der laureaten bij de Juniors MX2, als derde in totaal met een vierde plaats en reekszege.

Kristof Calus (Heestert) werd derde bij de Experten A, en Francis Termote (Lendelede) derde bij de Experten B. Piet Bruynooghe (Briugge) tweede bij de Nieuwelingen B Open. Bij de Zijspannen werd het opnieuw West-Vlaams succes met Maxime Van Der Haeghen – Jens Mans (Oostkerke) bij de Zijspannen A. Zij werden tweede in slotmanche nadat zij de eerste op hun naam schreven, goed voor de eindzege groep A. Kurt De Smet – Sebastien Devolder werden tweede in groep A met de derde en vierde plaatsen.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) legden beslag op de tweede plaats in de eerste reeks, en werden pas vijfde in de slotmanche nadat ze kort na de start werden opgehouden en een sterke remonte moesten opbrengen om alsnog naar de hulde te mogen als derde totaal groep A. Bert Soetaert – Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) namen in beide reeksen kopstart. In de eerste reeks was het in de tweede ronde afgelopen met mechanische problemen. In de tweede heat van start tot finish aan kop zonder pech.

Dylan Boussy – Dagwin Sabbe (Koekelare) werden eindwinnaar bij de Zijspannen B. Zij kwamen als vijfde en derde door de finish, als beste B-rijders. Jason Carron – (Tielt) in de eerste reeks met Robin Wille (Oostrozebeke) in het bakje werd mooi vierde tussen de A-rijders als eerste B. In de tweede manche met Frederik Van Der Voorden uit Eksaarde als co-piloot, na enkelblessure van Wille, waren zij lang in strijd voor de beste ereplaats. Uiteindelijk moesten ze wijken voor het grote geweld en kwamen als tweede B door de finish, en tweede in totaal. Dany De Cloedt – Jurgen Huysentruyt (Brugge-Ruddervoorde) werden derde B.

(Guido Allewaert)