Dubbele reekszege voor Emilio Vannieuwenhuyze in motorcross Zwevezele

29/08/16 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:40

De jonge piloot uit het team van Mc Avanti uit Lichtervelde won beide reeksen bij de Beloften en dit met ruime voorsprong. Liefst één minuut en twaalf seconden verschil in de totaaltijd op de tweede in de eindstand.

Dubbele reekszege voor Emilio Vannieuwenhuyze in motorcross Zwevezele

© Foto Coghe

In de afsluitende 'estafettecross' met vier piloten, ondermeer Emilio Vannieuwenhuyze, Stanley Verstraete en Jurgen Wybo werden zij prachtig tweede.

Damon Tanghe uit Ooigem was een der winnaars van de 'estafettecross', samen met Antwerpenaar Niels Peeters, Nick Lamote en Tim Vandriessche. Damon Tanghe mocht met de hulde ook op het hoogste schavotje als dubbele reeks- en eindwinnaar bij de Nationalen mx1. Tim Vandriessche (Menen) mocht ook met de bloemen huiswaarts als winnaar bij de Internationalen mx2, hij kwam als zesde en vijfde door de finish tussen de Inters mx1. Nick Lamote (Sysele) werd opnieuw dubbel tweede in zijn reeksen voor Juniors mx2 en tweede in de eindstand achter Niel Vandevelde uit Oogem, Niel schreef beide reeksen op zijn naam.

Jurgen Wybo (Lichtervelde) mocht naar de hulde als derde in totaal bij de Internationalen mx1, hij kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag. Stanley Verstraete (Zerkegem) kreeg ook de bloemen, hij werd winnaar bij de Nationalen mx2 met de vierde en tweede plaatsen. Greg Demeulemeester (Kerckhove) mocht als derde mee op de foto bij de Nationalen mx2, na zijn derde en tweede plaatsen. Michael Dekeyser (Ruiselede) werd derde bij de Inters B. Kristof Calus (Heestert) derde plaats bij de Experten A, en dochter Jana Calus werd zaterdag gehuldigd als winnaar bij de Ladies Open. Op zondag bij de Dames Open werd Salie Hauters winnaar met tweede plaats en reekszege. Kelly Debruyne (Poperinge) won de eerste reeks en tweede plek in de slotmanche waarmee ze tweede werd in totaal, en Julie Vandevelde (Desselgem) de derde podiumplaats.

Kevin Hamerlynck (Zeebrugge) mocht mee op de foto als derde bij de Nieuwelingen mx1 met de tweede en vierde plaatsen in zijn reeksen. Yorben Evaert (Lendelede) tweede bij de Nieuwelingen mx2 met de vijfde en tweede plaatsen. David Debaets (St.Baafs Vijve) werd derde bij de Junioren mx1.

Mathieu Lapeire (Lauwe) sloot zijn reeksen bij de Quads af als achtste en zevende tussen de A-rijders, als beste B en eindwinnaar.

Bert Soetaert - Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) mocht ook nog eens op het hoogste schavotje als winnaars bij de Zijspannen A, met reekszege en tweede plaats. Maxim Van Der Haeghen - Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) werden tweede in groep A met de derde plek en reekszege in de slotmanche. Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mochten mee op de foto met de hulde als derde in groep A na hun vierde en tweede plaatsen.

In de groep Zijspannen B gingen de bloemen naar Olivier en Gauthier Valcke uit Oostrozebeke, zij legden beslag op de achtste en negene plaatsen. Daen Valcke - Ines Delmotte (Oostrozebeke) werden ditmaal tweede in groep B, en de derde podiumplaats was voor de youngsters Viktor Boone (Meulebeke) en Robbe De Veene (Kachtem).

Volgende afspraak op 4 september in het Oost-Vlaamse Zegelsem in de Hauwstraat, een natuurlijke heuvelomloop. Proeven B.K. voor Nieuwelingen B en Dames, Nieuwelingen mx2, Junioren mx1 en mx2, Internationalen en Zijspannen.

(Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!