Dubbele reekszege bij zijspannen voor Bert Soetaert en Dimitri Vandeursen

08/08/16 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:09

De motorcrossers MCLB moesten voor hun hobby ditmaal ver uitwijken naar het Limburgse Tessenderlo.

Dubbele reekszege bij zijspannen voor Bert Soetaert en Dimitri Vandeursen

© Foto Coghe

Daar stonden voor alle categorieën uitgezonderd de Nationalen, proeven voor het Belgisch Kampioenschap op het programma.

Bij de Zijspannen waren de leiders in het kampioenschap, Bert Soetaert-DimitriVandeursen (Oostrozebeke-Maldegem), allert in beide reeksen en namen kopstart om steeds verder uit te lopen en beide reeksen op hun naam te schrijven. Met deze nieuwe dubbele reekszege nemen zij een ernstige optie op de titel met nog slechts vier reeksen te gaan, op 4 september in Zegelsem en de finale de week daarop in Lichtervelde. In de huidige stand telt Soetaert liefst 50 punten bonus op Stijn Matthijs uit Ruddervoorde in groep A.

Maxime Van Der Haeghen-Jens Mans (Koolkerke) werden tweede bij de Zijspannen A met een tweede en vijfde plaats, en zeven seconden betere totaaltijd dan Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die als vierde en derde onder de geblokte vlag kwamen, en beslag legden op de derde eindstek groep A. In de stand van het B.K. staan Delmotte-Verbrugghe derde op 83p van leider Soetaert.

Bij de Zijspannen B blijven Dylan Boussy-Achly Vanlerberghe (Koekelare-Woumen) de plak zwaaien en zijn goed op weg naar de nationale driekleur. Zij kwamen als vierde en achtste door de finish, telkens als beste B, en dus opnieuw eindzege groep B en de volle 50 punten zodat ze nu een bonus in de tussenstand hebben van 52 punten op Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) die tweede werden in beide reeksen, zij klokten af op de achtste en negende plaatsen tussen de A-rijders.

Bij de Internationalen een oude bekende die met de bloemen ging lopen in de koninginneklasse mx1, gastrijder Jens Van Meer die over enkele jaren opgroeide bij MCLB en nu VLM rijdt, maar zondag afgelast werden en heel wat jongens bij MCLB kwamen rijden. Van Meer finishte als derde en tweede, goed voor de eindzege. Steve Seronval werd als tweede en derde afgevlagd, maar kwam tien seconden te kort in de totaaltijd, en moest vrede nemen met de tweede eindstek. Maarten Govaert (Oostrozebeke) mocht mee naar de hulde als derde Inter mx1, hij legde beslag op een dubbele vierde plaats. Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel-Lichtervelde) viel ditmaal net naast het podium met zijn dubbele zesde plaats, zonder risico zijn rondjes afgelegd op het gevaarlijke parcours. Mattis Meersschout (Wingene) mocht op het hoogste schavotje met de hulde der Inters B, dubbele reekszege afgesloten op de tiende en zevende plaatsen tussen de A-rijders.

Damon Tanghe (Ooigem) werd tweede bij de Nationalen mx1 met de derde en tweede plaatsen. Bert Bintein (Izegem) tweede in totaal bij de Quads B met reekszege in de eerste manche en derde plaats in de tweede heat. Jens De Kegel (Koekelare) werd dubbele reekswinnaar bij de Quads Open A. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) won de eerste reeks bij de Beloften en werd tweede in de tweede manche achter een gastrijder, de eindzege was wel voor Emilio.

Lothar Desmet (Pittem) was goed bezig bij de Nieuwelingen mx1 en hij mocht naar de hulde als tweede in de eindstand na zijn vierde en derde plaatsen. Kelly Debruyne (Poperinge) verloor zaterdag de Ladies-cup met gelijk aantal punten als Salie Hauters, maar 25 duizendste van één seconde aub in de totaaltijd volgens het transpondersysteem. Zondag was Kelly allert en werd eindwinnaar met reekszege en tweede plaats. Benny Van Impe (Ruiselede) mocht ook naar de hulde, hij werd tweede bij de Nieuwelingen B na reekszege en vierde plaats.

Volgende afspraak op 14 augustus bij de Verre Ginstecrossers te Oostrozebeke waar ondermeer het West-Vlaams Kampioenschap betwist wordt voor alle categorieën. Er zijn ook proeven voor het B.K. voor: Nieuwelingen B en Dames, Nieuwelingen mx1, Beloften en Junioren.

(GuidoA. - foto Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!