Dubbele reeks- en eindzege voor jarige Davy Vanderhaeghen bij de Nieuwelingen-Open.

Dubbele reeks zege voor jarige Davy Vanderhaeghen (foto Coghe)
Redactie KW

Davy Vanderhaeghen uit Emelgem kon zich geen mooiere verjaardagscadeau wensen op zijn 34ste verjaardag. Hij won beide reeksen na gigantische strijd bij de Nieuwelingen-Open, en natuurlijk de eindzege en de bloemen

Met de zege op zijn verjaardag won Vanderhaeghen ook de volle pot van 50 punten voor het Belgisch Kampioenschap waarin hij oprukt naar de tweede plaats, op 12 punten van de leider.

Bij de Nieuwelingen mx1/3 volledig West-Vlaams podium met als eindwinnaar Jamy Carron uit Tielt, Dieter Debaets (St.Baafs Vijve) als tweede en Jonas Vandamme (Beernem) derde. Bij de Nieuwelingen mx2 een mooie derde plaats voor Jarno Evaert uit Lendelede. Aaron Spruytte uit Kortemark mocht alweer naar de hulde, hij werd reekswinnaar en tweede bij de Beloften uit MCLB. Hij werd wel telkens geklopt door een gastrijder die echter geen punten kan behalen, zodat Aaron weer een gouden zaak deed in het BK. Hij leidt het klassement met 33 punten voorsprong op Damon Ingels.

Bij de Dames-Open was de max alweer voor Kelly Debruyne uit Poperinge, de lady won alweer beide reeksen en leidt in het B.K. met een voorsprong van 22 punten. Patrick Carlier (Kuurne) pakte uit met dubbele reekszege bij de Amateurrs-Open en Kristof Calus uit Moen-Heestert werd tweede bij de Experten, hij werd tweede en reekswinnaar maar verloor in de totaaltijd met negen seconden voor de eindzege. In de stand van het B.K. staat Kristof aan de leiding met 10 punten voorsprong.

Nick Desender uit Torhout won beide reeksen bij de Quads-Beloften, hij speelde het zelfs klaar om als tweede en reekswinnaar te eindigen waarbij hij alle A-rijders het nakijken gaf waaronder enkele knappe Franse rijders.

Bij de Nationalen dubbel West-Vlaams success, Arne Dierckens uit Tielt won bij de mx1/3 en bij de mx2 een volledig podium uit onze regio met Ooigemnaar Damon Tanghe op één, Mattis Meersschout (Wingene) op twee, en Cyriel Engelaere (Kerckhove) op drie.

Bij de Internationalen kregen we een open strijd tussen Jeffrey Dewulf uit Jabbeke en de waal Steve Seronval. Jeffrey de regerende kampioen won beide reeksen en eindwinnaar in de klasse mx1A. Bij de Inters mx2 dubbele reekszege van Oeselgemnaar Torpjurn Van Hoe.

Bij de Zijspannen een thriller en secondenslag met allemaal West-Vlamingen in de hoofdrol. Winnaars werden Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers (Tielt-Oostrozebeke) voor Maxum Van Der Haeghen-Steve De Schacht (Koolkerke). Derde en mee op het podium Marc Verbrugghe-Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem). Verder in de uitslag Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) op vier, op vijf Ruben Galle-Jeroen Catelin (Ingelmunster), en Bert Soetaert-Joey Valcke (Oostrozebeke) op de zesde eindstek. In groep B waren debloemen alweer voor Matthieu Verbrugghe-Joey Valcke. (Guido Allewaert-foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier