Duatleet Kris Coddens knap derde op EK Xterra Crossduatlon

Kris Coddens
Redactie KW

Na een winter vol fysieke ellende behaalde Kris Coddens afgelopen weekend een mooie derde plaats in het Europese kampioenschap Xterra Crossduatlon in Rebild (Denemarken). Voor de duatleet uit Torhout was deze wedstrijd de ideale gelegenheid om een duidelijk beeld van zijn huidige conditie te krijgen.

“Door het minder goede weer verliep mijn trainingsstage tijdens de paasvakantie in Zuid-Frankrijk niet echt vlekkeloos. Daardoor wist ik niet goed wat ik van mijn deelname aan deze duatlon mocht verwachten. Ik vermoedde dat het fietsen zou meevallen maar door een recente hamstringblessure vreesde ik toch wat voor het off-road lopen.”

Kris Coddens beseft dat hij nog niet honderd procent in topvorm verkeert maar is niettemin toch blij met zijn derde plaats in deze Xterra-wedstrijd. “Er waren weinig gerenommeerde, buitenlandse atleten die aan deze wedstrijd deelnamen maar toch ben ik tevreden over mijn prestatie. Ik besef dat ik nog een hele weg moet afleggen om mijn beste niveau te halen maar dit is een nieuwe start. Deze wedstrijd zie ik dan ook als een ideale voorbereiding voor de rest van het komende seizoen.”

Begin juni wil Kris graag in topconditie verkeren voor de Xterra wedstrijd in Namen. “Dit evenement in eigen land staat rood aangekruist in mijn agenda want dan wil ik echt top zijn. Eerst wil ik echter nog deelnemen aan een wedstrijd in Griekenland en pas daarna zal ik weten waar ik sta”, aldus de strijdlustige duatleet.

Over de samenwerking met zijn nieuwe coach Tim De Vilder is de Torhoutenaar lovend. “We kennen elkaar al een hele tijd maar we werken pas enkele maanden intensief samen. Mijn derde plaats in Denemarken is een eerste resultaat van onze goede verstandhouding.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier