Dries Depoortere wint uitgeregende Krottegemse Corrida, Elke Verleyen beste dame

Deze lopers - bij hun passage aan de Krottegemse bunker - trotseerden de regen. © SM
Redactie KW

De Krottegemse Corrida kende geen geluk met het weer, maar mocht toch een mooi deelnemersveld verwelkomen.

Op Hemelvaartsdag vond in Roeselare de vierde editie van de Krottegemse Corrida plaats, de tweede manche van het criterium Roeselare Loopt. De regen gooide wat roet in het eten, maar de organisatie mocht toch een mooi deelnemersveld verwelkomen.

Om 16.15 uur vonden met drie Kidsruns de eerste wedstrijden van de dag plaats, gevolgd door de jogging over 5,2 km. Daarin werd het een spannende strijd tussen Benny Fischer uit Oostende en Thomas Callewaert uit Koolskamp. Laatstgenoemde liep van bij de start aan de leiding, maar zag in de laatste 500 meter zijn achtervolger Benny op en over hem gaan. De derde plaats ging naar Kevin D’Hondt uit Oudenaarde. Bij de dames stond er geen maat op de jonge Estelle Temmerman. De Roeselaarse haalde het met voorsprong voor Marie Depoortere uit Harelbeke en Sara Sinnaeve uit Roeselare.

Om 18 uur ging de prestatieloop over 10,4 km van start. Na een heel snel begin was de winnaar na één ronde al bekend : Dries Depoortere, die vorige week nog verstek moest geven voor Dwars over de Mandel, passeerde met ruime voorsprong op zijn achtervolgers aan de meet. De Roeselarenaar verzwakte niet en volgde zo zichzelf op als winnaar van deze Krottegemse Corrida. Daarachter woedde een strijd tussen de Roeselaarse triatleten Vincent Vandewalle en Eduard Verstraete, die beslecht werd in het voordeel van Vincent. Bij de dames liep een oppermachtige Elke Verleyen naar de zege. De Izegemse haalde het voor Emma Boone uit Gits en Lieze Eecloo uit Lichtervelde, die ook vorige week op Dwars over de Mandel op het podium stond. (SM)

Info : www.krottegemsecorrida.be

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 21 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier